Vrei consum mic de benzina? Care sunt cele mai economice masini de pe piata!

Data publicarii: 31-03-2011 | Auto


Te gandesti serios cum sa faci economii la mersul cu masina, mai ales, avand in vedere ultimele preturi ale carburantilor? Daca deja ai inceput sa eviti sa-ti mai folosesti masina atat de des ca inainte ori ai abandonat-o in garaj si te cam bate gandul s-o schimbi pe una cu un motor mai mic, care sa consume mai putin si sa nu-ti mai lase buzunarele atat de goale, exista mai multe variante avantajoase!

Daca vrei asadar sa-ti achizitionezi o masina si nu stii care anume inregistreaza cel mai mic consum, iti prezentam lista celor mai economice masini, existente pe piata din Romania.
 
In clasa automobilelor mini, daca ne raportam la un motor de 799 cm cubi, Smart inregistreaza cel mai mic consum pe motorina, de doar 3,3 litri/100 km.
 
In ceea ce priveste benzina, la un motor de 1.200 cm cubi, Renault Twingo si Chevrolet Spark consuma cel mai putin din toate autoturismele si anume 5,1 litri/100 km parcursi.
 
In clasa mica a automobilelor intra si: Renault Clio, Ford Fiesta, Peugeot 207, Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Honda Jazz, Seat Ibiza, Hyundai I30, Kia Ceed, Fiat Bravo.
 
Dintre acestea, cel mai mic consum pe motorina il inregistreaza Renault Clio (motor de 1.400 cm cubi), cu 4 litri/100 km parcursi, iar pe benzina Honda Jazz (5,1 litri/100 km) si Volkswagen Polo (5,3 litri/100 km) sunt cele mai economice masini in categoria motoarelor de 1.200, respective 1.400 cm cubi.
 
Clasa compacta cuprinde si marci precum: Hyundai I35, Skoda Octavia, Ford Focus, Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Dacia Logan, Renault Fluence, Renault Megane, Toyota Corrola, Honda Civic, Ford Mondeo si Seat Leon.
 
Dintre acestea, Volkswagen Golf are cel mai mic consum pe motorina din categoria autoturismelor compacte, de doar 3,8 litri/100 km parcursi (motor de 1.600 cm cubi), iar pe benzina, Toyota Corrola scoate doar 6,2 litri/100 km (motor de 1.600 cm cubi).

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: