Garanta Asigurari va acorda dividende de 3,6 milioane lei aferente profitului din 2010
Data publicarii: 22-04-2011 | Finante-BanciActionarii Garanta Asigurari vor primi in acest an dividende de 3,6 milioane lei aferente profitul net obtinut in 2010, reprezentand 94% din valoare totala a castigului pe anul trecut, de 3,83 milioane lei, potrivit raportului publicat de asigurator.
In 2009, Garanta Asigurari inregistrase un profit net de 10,75 milioane lei.
Actionarii Garanta Asigurari au aprobat in 11 aprilie situatiile financiare pentru anul 2010 si au decis, dupa constituirea rezervei legale, acordarea de dividende in valoare de 3,6 milioane lei.
Din profitul care va fi repartizat actionarilor, in suma de 3,6 milioane lei, 2,4 milioane lei provine din activitatea de asigurari de viata, iar 1,2 milioane lei din activitatea de asigurari generale.
Pentru profitul net obtinut in 2009, actionarii Garanta Asigurari au primit dividende de 4,4 milioane lei, profitul net fiind de 10,75 milioane lei.
Garanta Asigurari a obtinut anul trecut un profit net de 3,8 milioane lei, in scadere cu 64% fata de cel inregistrat in 2009. Tot in 2010 compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 97,39 milioane lei, in scadere cu aproape 28% fata de nivelul de 134,75 milioane lei in 2009.
Compania este controlata de The Ethniki, Hellenic General Insurance Company, cu 94,96% din capitalul social, in vreme ce Jean Valvis detine 4,01% din actiuni, Radiocomunicatii - 0,43%, Romtelecom - 0,34%, de CN Posta Romana - 0,25%, restul actiunilor fiind detinute de trei persoane fizice.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?