Bursa Romana de Marfuri se multa intr-o cladire situata pe bulevardul Buzesti
Data publicarii: 23-09-2011 | BursaBursa Romana de Marfuri a inchiriat etajul 7 al cladirii situate pe bulevardul Buzesti 50-52 (Piata Victoriei), dupa ce, timp de 19 ani, operatorul de piata a avut sediul in Casa Presei Libere, anunta CBRE Romania, compania care a intermediat tranzactia.
Noul sediu, cu o suprafata totala de 311,4 mp, este ideal pentru activitatea Bursei Romane de Marfuri, fiind amplasat in apropierea institutiilor publice.
"Relocarea intr-un spatiu modern, mai eficient, reprezinta o miscare inspirata pentru Bursa Romana de Marfuri, in contextul actual al pietei de inchirieri de birouri. Noul sediu permite o mai buna organizare inter-departamentala si conditii superioare de confort pentru angajati: lumina naturala in toate birourile, climatizare centralizata, infrastructura IT si acces facil la mijloace de transport in comun ", a declarat Anca Pauna - Senior Broker Office Agency in cadrul CBRE Romania.
De asemenea, in comunicat se precizeaza ca noul sediu beneficiaza de un spatiu adecvat, atat pentru organizarea sedintelor de tranzactionare si a intalnirilor de afaceri, cat si pentru organizarea celorlalte activitati specifice unei burse de marfuri (back-office, seminarii, conferinte de presa).
Tranzactia intermediata de CBRE pentru Bursa Romana de Marfuri este definitorie pentru situatia actuala a pietei de birouri, adauga Anca Pauna: "O particularitate a acestui an pe piata de birouri din Bucuresti este reprezentata de diminuarea semnificativa a contractelor de renegociere si prelungire de contract, majoritatea tranzactiilor din acest semestru fiind reprezentata de contracte de inchiriere. Dintre acestea, observam foarte putine new entry-uri, ponderea cea mai mare avand-o relocarile."
Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992.
In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor.
Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in ringurile specializate: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, certificate CO2, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale, medicamente, deseuri si ringul contractelor de procesare combustibili.
In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere.
Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 27 terminale.
CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG), o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la incasarile din 2010). Compania are aproximativ 31.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI