Ultima Actualizare: 27.07.2024

Ultimele stiri si informatii din Bursa

  • Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București

    Hidroelectrica a sărbătorit un an de la listarea sa la Bursa de Valori București (BVB), o etapă marcată de performanțe remarcabile. În acest interval, acțiunile companiei au fost cele mai tranzacționate pe BVB, iar capitalizarea bursieră a crescut cu 24%. Listarea din 12 iulie 2023 a urmat celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) din istoria BVB, atrăgând 9.28 miliarde RON pentru 89.7 milioane de acțiuni, echivalentul a 19.94% din totalul acțiunilor Hidroelectrica. Oferta a devenit astfel cea mai mare din Europa și a patra la nivel global în 2023.

  • Fondul ETF BET Patria – Tradeville depaseste 300 milioane lei in active totale

    Fondul ETF BET Patria – Tradeville, administrat de SAI Patria Asset Management SA, este primul fond de tip Exchange Traded Fund (ETF) din România și cel mai mare ETF care investește în acțiuni românești. Activele nete totale ale fondului au crescut semnificativ în 2024, cu 80,9%, ajungând la 308,5 milioane lei la sfârșitul lunii mai.

  • EY - Piața globală a ofertelor publice inițiale continuă să se prăbușească la finalul trimestrului al treilea 2022

    De la începutul acestui an și până la finele lunii septembrie, au avut loc în total, la nivel global, 992 de IPO-uri care au strâns 146 de miliarde de USD. Deși suma pare mare la prima vedere, aceasta reprezintă o scădere de 44% față de aceeași perioadă a anului trecut și de 57% față de primele nouă luni ale anului 2020.

  • XTB: Invazia Ucrainei - consecințe asupra pieței

    Cel mai pesimist scenariu - invazia Ucrainei de către Rusia - se materializează. XTB analizeaza consecințele acestei agresiuni asupra economiei și a piețelor financiare.

  • XTB in 2021: 93% mai multi clienti activi si depozite nete in crestere cu 50%, la 638 miliarde EUR

    Numărul clienților XTB a crescut pe parcursul anului 2021 cu 189.000 până la un total de 429.000 la sfârșitul anului. Remarcăm de asemenea o creștere semnificativă și în ceea ce privește numărul de clienți activi, și anume cei care au efectuat cel puțin o tranzacție pa parcursul anului trecut. Din acest punct de vedere, XTB raportează o creștere cu 92,9% raportat la 2020.

  • XTB: UiPath are sansa de a oferi satisfactii investitorilor dispusi sa astepte 2-3 ani

    Înaintea listării UIPath, speranțele uriașe adunate în rândul celor interesați au generat un preț pe măsură. Doar dacă ne gândim la multiplii de evaluare, compania fondată în România a fost mai scumpă la listare decât alți giganți din domeniul tehnologiei. Astfel, în raport cu veniturile UIPath, prețurile acțiunilor erau la acel moment de 58,3 mai mari, în comparație cu Amazon (de 4,1 ori mai mare) sau Google (de 7,9 ori mai mare). Sunt date valabile pentru toate aceste companii în prima zi de tranzacționare a acțiunilor UIPath.

  • Oferta Publica Initiala a Aquila a fost subscrisa de investitori in proportie de 100%

    Aquila Part Prod Com este unul dintre liderii de pe piața distribuției de larg consum din România, companie care a lansat în urmă cu ceva vreme o ofertă publică de acțiuni la prețul de 5,5 lei/acțiune, ofertă care a fost în cele din urmă subscrisă în proporție de 100% de diverși investitori. Ca urmare a acestui lucru, Aquila va solicita admiterea tuturor acțiunilor emise în categoria premium de pe piața reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București.

  • Acționarii Elefant Online au decis majorarea capitalului social al companiei, precum și realizarea unui plasament privat de obligațiuni

    Acționarii Elefant Online au aprobat la începutul acestei săptămâni în cadrul Adunării Generale, majorarea capitalului social, acesta ajungând la 2 milioane de euro, mai precis, la nivelul în lei al acestei sume. Totodată, acționarii companiei au decis și realizarea unui plasament privat de obligațiuni denominate în moneda națională, operațiune care va avea loc prin Tradeville în perioada imediat următoare.

  • Raport EY: Activitatea IPO globala din primele trei trimestre ale anului depaseste numarul si valoarea tranzactiilor din intregul an 2020

    Conform raportului EY IPO Q3 2021, piața IPO la nivel global a continuat să crească într-un ritm accelerat și în al treilea trimestru al acestui an, marcând astfel și cel mai activ T3 din ultimii 20 de ani atât din punct de vedere al numărului de tranzacții cât și în ceea ce privește valoarea totală a acestora.

  • Indicele german DAX devine mai puternic cu 25% ajungând la o capitalizare de peste 2 trilioane de Euro

    Începând cu 17 septembrie, indicele DAX, preferatul investitorilor români, cuprinde 40 de companii germane în loc de 30, cum era până acum. Astfel, acesta va acoperi mai bine structura economiei germane, incluzând nume sonore precum Airbus, Puma sau Porsche.

  • Companiile de social media au majorat veniturile cu pana la 125% in Q2 2021

    Dintre toate campaniile de social media, parte a indicelui S&P 500 care și-au prezentat deja performanțele pentru cel de-al doilea trimestru al anului, 88% au raportat câștiguri mai bune decât prognoza inițială. Mai mult, în cazul în care această tendință va continua, am putea asista la cele mai bune cifre și cea mai mare creștere din 2008 și până în prezent.

  • PwC Top 100 Companii listate din lume: În anul pandemiei, valoarea de piață a crescut cu peste 10 trilioane dolari

    Potrivit analizei globale PwC „Top 100 companii conform capitalizării de piață”, valoarea de piață a celor mai importante 100 de companii listate la nivel global a crescut cu peste 10 trilioane de dolari în ultimul an, în perioada aprilie 2020 - martie 2021, în ciuda crizei generate de pandemia de Covid-19. Astfel, primele 100 de companii au ajuns la o valoare totală de 31,7 trilioane de dolari, în ciuda restricțiilor și a lockdownului impuse de majoritatea guvernelor lumii în această perioadă.

  • Cazacu, XTB, indeamna la prudenta cand vine vorba de Tesla si criptomonede

    Unul dintre cei mai celebri investitori la nivel global, cel care a constituit și sursa de inspirație pentru filmul premiat cu Oscar „The Big Short”, Michael Burry, a câștigat o avere pariind pe scăderea pieței imobiliare în contextul crizei din 2008. În prezent, acesta estimează o scădere a prețului acțiunilor Tesla, motiv pentru care Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul X-Trade Brokers DM SA România, îi îndeamnă pe investitori să fie prudenți nu doar în ceea ce privește acțiunile Tesla ci și în deciziile de a investi în orice fel de instrument financiar cu creșteri spectaculoase precum criptomonedele.

  • Studiu PwC România: Încrederea investitorilor în bursă a revenit în 2021

    Apetitul investitorilor pentru piața de capital locală pare să fi revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, potrivit ultimelor cifre publicate de PwC în urma raportului „Multiplii de evaluare ai companiilor listate la Bursa de Valori București și ai pieței locale de fuziuni și achiziții”, realizat de aceeași companie.

  • Raport EY: Pietele IPO stabilesc noi recorduri in primul trimestru din 2021

    Condițiile de piață atractive din acest an au generat la nivel global cele mai bune performanțe trimestriale din ultimii 20 de ani, atât în ceea ce privește valoarea capitalurilor atrase cât și în ceea ce privește numărul de tranzacții efectuate. S-au stabilit astfel noi recorduri atât pe piețele IPO tradiționale cât și la ofertele publice inițiale, în acest prim trimestru fiind înregistrate venituri mai mari decât în tot anul 2002.

  • BT Capital Partners a intermediat un plasament privat de actiuni prin care Laptaria cu Caimac atrage 4 milioane de euro

    Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac a încheiat cu succes un plasament privat de acțiuni în urma căruia a atras fonduri de 4 milioane de euro.

Mai multe stiri
Lifestyle
Finante-Banci
HR/Cariere
Economie
Imobiliare
Auto
IT&C
Turism
Afaceri
Actualitate
Mediu
Educatie
Diverse
Bursa
Media
International