Cate companii romanesti au intrat in faliment in primul trimestru al anului

Data publicarii: 13-06-2012 | Economie

 

Potrivit ultimului studiu realizat de Coface privind situatia falimentelor din Romania in primul trimestru al anului 2012, aproximativ 4.500 de companii romanesti au intrat in faliment in primele 3 luni ale anului. Partea buna este ca numarul lor este in scadere cu 34,65% fata de perioada similara a anului trecut.

Din analiza Coface, realizata pe baza datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, rezulta ca in primul trimestru al anului, se observa scaderea generalizata pentru toate sectoarele de activitate a volumului insolventelor inregistrate in primul trimestru al anului curent fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Sectoarele care au inregistrat cea mai mare scadere a volumului dosarelor de insolventa sunt: Industria Metalurgica (-49,49%), Industria de masini si echipamente (-52,70%), Sanatate si asistenta sociala (-50%) - scaderea procentuala semnificativa fiind datorata in special efectului de baza pozitiv.


Comertul cu amanuntul, comertul cu ridicata si constructiile au fost cele mai afectate sectoare de activitate

Primele trei pozitii ale clasamentului - Comert cu amanuntul, Comert cu ridicata si Constructii - raman neschimbate pentru al patrulea an consecutiv, din punct de vedere al sectoarelor reprezentative si concentreaza cea mai mare parte a numarului de insolvente inregistrate in T1 2012, respectiv 54,94%, o stabilizare a nivelului inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior - de 55,80%.


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: