Moody's retrogradeaza cinci banci olandeze, inclusiv ING

Data publicarii: 15-06-2012 | Finante-Banci
Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat joi seara ca a decis sa coboare ratingul acordat pentru cinci grupuri bancare olandeze, printre care se numara Rabobank, ING si ABN AMRO, transmite AFP.



In cazul a patru banci ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost coborat cu doua trepte, la Aa2 pentru Rabobank, A2 pentru ING Bank, A2 pentru ABN AMRO si Baa2 pentru LeasePlan Corporation. Ratingul SNS Bank a fost coborat cu o singura treapta pana la Baa2.

De asemenea, perspectivele asociate sunt stabile, cu exceptia celei pentru ING care este negativa.

In luna februarie a acestui an, Moody's a anuntat ca intentioneaza sa retrogradeze calificativele a 114 banci europene din cauza crizei din zona euro si separat a retrogradat ratingurile suverane ale mai multor state de pe continent. In cursul ultimelor saptamani, Moody's a anuntat mai multe retrogradari, in special pentru 16 banci spaniole, o serie de banci germane si primele trei mari banci austriece.

ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

Sursa: Agerpres.ro.