Un an cu schimbari la polita RCA. Dispar ofertele super ieftine

Data publicarii: 03-04-2013 | Finante-Banci

Asiguratorii nu mai pot practica preturi diferentiate in functie de sex, rovinieta nu mai trebuie afisata in parbriz, in timp ce despagubirea maxima pentru daune materiale urca la un milion de euro. O norma noua, data de CSA, ar putea urca preturile cu minimum 25%.

Mai multe modificari  adoptate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in ceea ce priveste polita RCA isi fac efectul de anul acesta. Schimbarile isi au originea in diverse reglementari europene. Astfel, ca efect al unei decizii luate de Curtea Europeana de Justitie, societatile de asigurare nu mai au posibilitatea de a stabili tarife luand in calcul inclusiv sexul asiguratului.

Astfel, persoanele de sex feminin, statistic mai prudente decat barbatii, nu vor mai beneficia de avantajul de pana acum si, ca efect direct, vor plati cu pana la 15% mai mult pentru o polita obligatorie de raspundere civila auto. De asemenea, CSA a luat decizia de a schimba formatul rovinietei, dar si de a elimina obligativitatea ca aceasta sa fie lipita pe parbriz. Polita RCA va putea sta in torpedou alaturi de celelalte acte. Tot din legislatia europeana vine si majorarea sumelor maxime ce vor putea fi platite pentru daune materiale. Astfel, polita RCA va avea o acoperire de pana la 1 milion de euro fata de 750.000 de euro cat era pana anul trecut.

Integral in Capital.ro