SIF Oltenia pune piciorul in prag in negocierile pentru vanzarea ATE Bank

Data publicarii: 03-04-2013 | Finante-Banci

Vanzarea ATE Bank Romania este intarziata de cererea SIF Oltenia de a se retrage din banca si a-si recupera investitia de 300.000 de euro, odata cu divizarea institutieide credit, presedintele societatii de investitii, Tudor Ciurezu, afirmand ca isi asuma si o pierdere totala daca afacerea esueaza, scrie Wall Street

"Este o situatie mai critica cu banca. Eu am promisiunea ca vor fi cumparate tilturile SIF. La discutiile de ultima data cu persoanele din anturajul afacerii spuneau ca sunt interesati in preluarea participatiei SIF. Asteptam sa vedem", a declarat pentru Mediafax presedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu.

Intrebat daca prin blocarea tranzactiei SIF nu risca sa piarda intreaga participatie la ATE Bank, Ciurezu a raspuns ca in afaceri "se pierde si se castiga".

In varianta in care SIF Oltenia se va adresa in instanta, se va dispune, potrivit legii societatilor comerciale, plata actiunilor la valoarea nominala rezultata din evaluarea bancii, care in prezent are patrimoniu negativ. In cazul in care tranzactia esueaza, Piraeus Bank are varianta de a prelua doar o parte din activele ATE Bank si sa ceara lichidarea institutiei de credit.

La mijlocul anului trecut, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, adica si 93,27% din actiunile ATE Bank Romania. Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM detine 3,83% din actiunile ATE, in valoare nominala de 8,45 milioane lei, iar restul titlurilor sunt impartite intre 2.330 de persoane fizice si juridice (2,07% din actionariat - 4,57 milioane lei si 105 firme cu 0,84%, respectiv actiuni de 1,84 milioane lei), dintre care o participatie de 0,6% apartine SIF Oltenia.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: