Astra participa la asigurarea flotei aeriene Germania Fluggesellschaft

Data publicarii: 05-04-2013 | Finante-Banci

Astra Asigurari, compania numarul 1 in piata de profil din Romania si lider pe segmentul de asigurari de aviatie, a incheiat un contract de asigurare pentru aeronavele companiei Germania Fluggesellschaft. 

Contractul este incheiat pe o perioada de un an, iar polita include asigurare CASCO pentru aeronave si piese de schimb, de raspundere fata de terti, pasageri, bagaje, marfa si  posta.

Iulius Alin Bucsa, presedinte directorat Astra Asigurari: Este inca un pas in extinderea internationala a companiei, un pas important pe piata germana de asigurari de aviatie. Ne-a ajutat si faptul ca avem o excelenta cunoastere a acestui segment de business. In mod evident avem planuri indraznete in ceea ce priveste dezvoltarea internationala.

Flota Germania Fluggesellschaft are in componenta 19 de aeronave (11 - Boeing B737 si opt aeronave Airbus A319). Valoarea totala a flotei este de 700 de milioane de dolari.

Germania Fluggesellschaft are sediul in Berlin si a fost fondata in anul 1979. Compania opereaza curse regulate si de tip charter in peste 30 de destinatii internationale, transportand anual peste 2,5 milioane de pasageri.

Astra Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, majoritatea contractelor din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv TAROM (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

De altfel, compania ASTRA Asigurari a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane USD care apartinea ROMAVIA).

De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in decembrie 2007, Astra Asigurari a platit 10 milioane USD pentru o aeronava TAROM si 4,2 milioane USD pentru o aeronava apartinand ROMAVIA, in aprilie 2008.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: