Johan Gabriels a primit aprobarea BNR pentru functia de CEO al Bancii Comerciale Carpatica
Data publicarii: 19-04-2013 | Finante-Banci
Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Johan Gabriels in functia de CEO al Bancii Comerciale Carpatica.
"La baza deciziei mele de a prelua conducerea Bancii Comerciale Carpatica a stat potentialul imens pe care aceasta banca il detine, precum si oportunitatile de piata, Carpatica fiind o banca romaneasca cu o frumoasa mostenire si care in contextul economic actual trebuie sa se dezvolte in continuare folosind avantajele si experientele acumulate. Viziunea mea este aceea ca, folosind resursele si competentele noi pe care dorim sa le atragem, putem deveni in scurt timp una dintre cele mai bune si apreciate echipe de profesionisti de pe piata bancara romaneasca.” declara Johan Gabriels, CEO al Bancii Comerciale Carpatica. Domnia sa a adaugat ca isi doreste ca Banca Comerciala Carpatica sa fie recunoscuta ca fiind "Noua banca - cu si pentru romanii din tara si din afara tarii”.
Johan Gabriels are o importanta experienta in domeniul financiar ocupand diverse pozitii executive: CEO si presedinte al Consiliului de administratie in cadrul RBS Romania si CFO in cadrul unor institutii reputate international precum ABN AMRO NV (Amsterdam), Mastercard (Bruxelles), First Data International PLC (Londra), CapitalOne PLC (Washington/Londra).
Banca Comerciala Carpatica a inregistrat profit in 2012, dupa 3 ani de restructurare. Rezultatul financiar este unul pozitiv comparativ cu sectorul bancar din Romania, unde estimarile pe profit nu au fost cele asteptate, iar intarzierile in procesele de restructurare au fost un factor cheie. Sub mandatul noului CEO, pentru ca redresarea sa devina durabila, banca va trebui sa devina si mai eficienta si in acelasi timp sa se pozitioneze ca fiind deschisa pentru afaceri si cu un apetit crescut pentru finantarea economiei romanesti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?