Hackerii din Romania, in topul mondial - vezi ce loc ocupa
Data publicarii: 23-04-2013 | IT&C
Romania ocupa locul sapte in topul mondial al atacurilor cibernetice, cu 2,8 la suta din totalul acestor atacuri din toata lumea, in al patrulea trimestru al anului 2012.
Contributia hackerilor romani la atacurile cibernetice din lume a crescut, de la 2,7 la suta in trimestrul precedent si de la 2,6 la suta, in aceeasi perioada a anului 2011, potrivit Bloomberg.
Orasul Ramnicu Valcea este recunoscut in presa internationala drept un "rai" pentru infractorii cibernetici, fiind numit "hackerville".
Liderul mondial al atacurilor cibernetice este, incontestabil, China, ai carei hackeri au fost responsabili pentru 41 la suta din atacurile de la nivel mondial, in al patrulea trimestru al anului 2012. Tara reprezinta astfel sursa principala a acestui tip de infractiuni.
Procentul Chinei a crescut de la 33 la suta, in trimestrul precedent, iar investigatiile au descoperit o retea sofisticata de hackeri in aceasta tara. Unii dintre membrii retelei au legaturi cu armata chineza. Guvernul si presa de stat neaga insa in continuare implicarea Chinei in incidentele cibernetice internationale.
Pe locul doi se afla Statele Unite ale Americii, cu 10 la suta, iar pe locul trei se situeaza Turcia, cu 4,7 la suta. SUA sunt tara de resedinta a unora dintre cele mai cunoscute grupuri de hackeri, precum Anonymus si AntiSec.
Rusia, Taiwan, Brazilia sunt celelalte tari care se situeaza mai sus decat Romania in acest top, tara noastra fiind urmata de India, Italia si Ungaria.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice