Hackerii din Romania, in topul mondial - vezi ce loc ocupa

Data publicarii: 23-04-2013 | IT&C

Romania ocupa locul sapte in topul mondial al atacurilor cibernetice, cu 2,8 la suta din totalul acestor atacuri din toata lumea, in al patrulea trimestru al anului 2012.

Contributia hackerilor romani la atacurile cibernetice din lume a crescut, de la 2,7 la suta in trimestrul precedent si de la 2,6 la suta, in aceeasi perioada a anului 2011, potrivit Bloomberg.

Orasul Ramnicu Valcea este recunoscut in presa internationala drept un "rai" pentru infractorii cibernetici, fiind numit "hackerville".

Liderul mondial al atacurilor cibernetice este, incontestabil, China, ai carei hackeri au fost responsabili pentru 41 la suta din atacurile de la nivel mondial, in al patrulea trimestru al anului 2012. Tara reprezinta astfel sursa principala a acestui tip de infractiuni.

Procentul Chinei a crescut de la 33 la suta, in trimestrul precedent, iar investigatiile au descoperit o retea sofisticata de hackeri in aceasta tara. Unii dintre membrii retelei au legaturi cu armata chineza. Guvernul si presa de stat neaga insa in continuare implicarea Chinei in incidentele cibernetice internationale.

Pe locul doi se afla Statele Unite ale Americii, cu 10 la suta, iar pe locul trei se situeaza Turcia, cu 4,7 la suta. SUA sunt tara de resedinta a unora dintre cele mai cunoscute grupuri de hackeri, precum Anonymus si AntiSec.

Rusia, Taiwan, Brazilia sunt celelalte tari care se situeaza mai sus decat Romania in acest top, tara noastra fiind urmata de India, Italia si Ungaria. 

Sursa: Ziare.com