Nasul si finii conduc finantele Romaniei

Data publicarii: 24-04-2013 | Finante-Banci

Finantele Romaniei se conduc in familie. Si nu vorbim despre orice familie, ci despre una dintre cele mai importante din Partidul National Liberal. Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu are toate sansele sa preia conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. El este nasul ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, si al viitorului sef de la Fisc, Gelu Diaconu. Dan Radu Rusanu va superviza piata de capital, asigurarile si pensiile private, adica 15 de miliarde de euro anual.

UPDATE:  Dan Radu Rusanu a fost validat de catre Parlamentul Romaniei in functia de Presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara. Cititi informatia AICI

Triunghiul finantelor Romaniei a devenit monopol liberal odata cu inlocuirea presedintelui Serban Pop, numit de social-democrati. Cele mai mari sanse pentru scaunul ramas liber le are Gelu Diaconu, de la Partidul National Liberal, care acum este secretarul de stat la Ministerul Economiei.

Odata cu numirea lui se contureaza urmatorul tablou: Dan Radu Rusanu, propus la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, este nasul ministrului Economiei, care controleaza tot ce inseamna finante publice, si al celui care va urmari colectarea tuturor taxelor si impozitelor datorate statului.

Dan Radu Rusanu a explicat ca nu este nicio incompatibilitate intre ei. Conform legii, relatia dintre fin si nas nu este una de rudenie, ci doar o alianta.

"Am dat declaratie pe proprie raspundere ca nu am rude nici in Parlament, nici cu banca, nici cu guvernul, nici cu presedintele”, a spus Dan Radu Rusanu, propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Integral in Digi24.ro