Parteneriat public-privat pentru sustinerea diplomatiei economice
Data publicarii: 03-07-2013 | AfaceriDiplomatia economica a Romaniei isi va dubla capacitatea de atragere a investitiilor si de afirmare a tarii noastre in economia gloabala prin acordarea unui rol oficial reprezentantilor externi ai Sistemului Cameral din Romania. Noul statut al reprezentantelor externe ale Camerelor de Comert a fost consfintit prin Protocolul semnat la Palatul Camerei Nationale, de partile implicate.
Prin acest Protocol, sectorul public si cel privat si-au propus extinderea parteneriatului in zona diplomatiei economice, cu impact semnificativ asupra perspectivelor de dezvoltare economica a Romaniei.
"Este un document in interesul Romaniei doar prin relatia simpla si naturala a mediului privat cu autoritatea statala. Omul de afaceri a avut dintotdeauna o legatura indestructibila cu Statul si anume legatura care exista intre calaret si cal, numai ca omul de afaceri a fost intotdeauna calul”, a declarat in deschiderea evenimentului Excelenta Sa Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov.
Pentru Uniunea Camerelor de Comert Bilaterale, semnarea acestui protocol a constituit un "deziderat implinit, privind necesitatea ca Sistemul Cameral sa devina o locomotiva de implementare a conceptului de responsabilitate sociala”, inclusiv in domeniul diplomatiei economice.
Trecand apoi in revista obiectivele acestui protocol, Excelenta Sa Ministrul Economiei, Domnul Varujan Vosganian, a subliniat importanta sustinerii exporturilor, care reprezinta "sansa Romaniei de depasire a crizei”.
In contextul noului Protocol, vor putea fi sprijinite si eficientizate relatiile economice si comerciale cu state din Uniunea Europeana, cum ar fi: Italia, Spania, Belgia, dar, mai ales cu state din afara UE, cu piete emergente, din zonele de crestere economica, respectiv Vietnam, Indonezia, India, Turcia, China, Peru, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, dar si cu diverse state din cadrul SUA.
Documentul este menit sa contribuie la facilitarea schimbului de informatii economice si asigurarea spijinului pentru realizarea obiectivului strategic de reindustrializare a Romaniei, in paralel cu luarea tuturor masurilor necesare unui mediu de afaceri cat mai prietenos si favorabil investitiilor si dezvoltarii economice.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări