BERD ofera UniCredit Tiriac Bank 10 milioane euro pentru IMM-urile romanesti care investesc in eficienta energetica
Data publicarii: 23-07-2013 | Finante-Banci
- Noul imprumut BERD incurajeaza IMM-urile din Romania sa investeasca in eficienta energetica
- Imprumutul de 10 milioane euro acordat UniCredit Tiriac Bank va ajuta sectorul privat sa isi reduca facturile pentru energie
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera o noua finantare in valoare de 10 milioane euro catre UniCredit Tiriac Bank pentru acordarea de imprumuturi intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care investesc in eficienta energetica si in proiecte de energie regenerabila de scara redusa.
Imprumutul este acordat in cadrul facilitatii BERD de finantare a energiei durabile pentru IMM-urile din Romania (RoSEFF), un instrument cheie pentru promovarea utilizarii rationale a energiei ca mijloc de a reduce facturile si de a crestecompetitivitatea IMM-urilor, avand in vedere, in special, liberalizarea pietei locale de energie.
"Exista in Romania un potential semnificativ de a economisi energie, iar finantarea pe termen lung acordata de BERD va ajuta la reducerea barierelor cu care se confrunta inca sectorul privat in ceea ce priveste obtinerea finantarilor pentru proiectele de eficienta energetica,” a declarant Sylvia Gansser-Potts, Director BERD pentru Institutii Financiare.
"Angajamentul UniCredit Tiriac Bank, precum si experienta in finantarea IMM-urilor, imbinate cu competenta dovedita a BERD in implementarea programelor de eficienta energetica, ofera o baza solida pentru succes in acest nou parteneriat,” a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank. Imprumutul BERD, impreuna cu asistenta tehnica si stimulentele pentru investitii finantate de catre Uniunea Europeana, vine intr-un moment in care sectorul privat din Romania, afectat de criza din zona euro si de deficitul de finantare, se confrunta cu o nevoie sporita de fonduri pe termen lung.
Imprumutul de 10 milioane euro este acordat in cadrul Planului Comun de Actiune al IFIurilor pentru Crestere Economica in Europa Centrala si de Sud-Est, lansat in noimbrie 2012 de catre BERD, Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Mondiala. Acest plan reprezinta un raspuns direct la impactul continuu al problemelor din zona euro asupra economiilor din Europa emergenta si include angajamente totalizand 30 miliarde euro, pe o perioada de doi ani.
Pana in prezent, BERD a investit in Romania aproximativ 6,3 miliarde euro si a mobilizat din alte surse de finantare peste 13 miliarde euro pentru aceste proiecte.
De la lansarea Initiativei BERD privind Energia Durabila, in 2006, Banca a acordat Romaniei peste 645 milioane euro pentru investitii in energie durabila, cu o valoare totala a proiectelor de aproximativ 3,9 miliarde euro.
BERD, detinuta de 64 de tari si doua institutii inter-guvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări