Noi fonduri pentru plata beneficiarilor POS CCE si POS DRU

Data publicarii: 31-10-2013 | Finante-Banci

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 30 octombrie a.c., un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si ai Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

"Guvernul Romaniei a alocat fonduri in valoare de 650 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor POS CCE si POS DRU. Astfel, suma asigurata din resurse interne pentru plata beneficiarilor ajunge la 7,6 miliarde de lei, nivel care demonstreaza angajamentul de a sustine implementarea proiectelor si accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

Pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor POS CCE a fost alocata o suma de 400 de milioane de lei. In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POS DRU au fost alocate fonduri in valoare de 250 milioane de lei. 

Reamintim ca, la inceputul lunii octombrie a.c., datorita masurilor implementate de autoritatile romane, Comisia Europeana a decis reluarea platilor catre Romania pentru ultimul program care mai era pre-suspendat: POS CCE. Anterior, in prima parte a acestui an, Comisia a reluat platile pentru alte trei programe: POS DRU, Programul Operational Regional si Programul Operational Sectorial Transport.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: