Profitul Electrolux depaseste estimarile, dupa reducerea costurilor in Europa
Data publicarii: 20-07-2015 | EconomieGrupul suedez Electrolux a revenit pe profit în trimestrul doi din 2015, comparativ cu pierderile înregistrate în perioada similară din 2014, după reducerea costurilor în Europa, transmit RTT News şi Reuters.
Electrolux, care concurează cu Whirlpool şi LG Electronics pentru poziţia de lider al pieţei mondiale de electrocasnice, a anunţat că în perioada aprilie-iunie 2015 profitul său operaţional a urcat la 921 milioane de coroane (108 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, de 800 milioane de coroane. Profitul net a totalizat 608 milioane de coroane, comparativ cu pierderi de 92 milioane de coroane în trimestrul doi din 2014.
Acţiunile companiei suedeze au urcat vineri cu 5,9%, la 268,30 coroane, la Bursa de la Stockholm.
Compania şi-a reafirmat estimările privind un avans al pieţei electrocasnicelor în acest an de 3-5% în America de Nord şi de 1-2% pentru piaţa europeană, dar a avertizat că evoluţiile din Europa de Est sunt dificil de estimat din cauza problemelor din Rusia şi Ucraina.
Vânzările au crescut cu 19% în trimestrul doi din 2015, la 31,4 miliarde de coroane, în timp ce analiştii se aşteptau la 29,4 miliarde de coroane. Avansul din primul trimestru s-a situat la 14%.
Aceste rezultate vin într-un moment în care Electrolux se pregăteşte să integreze divizia de electrocasnice a grupului american General Electric, pe care a cumpărat-o anul trecut pentru 3,3 miliarde de dolari. Electrolux şi-a reafirmat obiectivul de a finaliza această tranzacţie până la sfârşitul anului.
Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice