Razvan Pascu: Majoritatea romanilor planifica vacanta de iarna cu 2, 3 luni inainte; De Craciun, in Romania, de Revelion in destinatii exotice
Data publicarii: 13-11-2016 | EconomieMajoritatea romanilor isi planifica vacanta de iarna cu doua, trei luni inainte, unii chiar cu o jumatate de an inainte daca aceasta implica o deplasare in strainatate pe o durata de cel putin o saptamana, pentru a profita de preturi mai mici, a declarat duminica, pentru AGERPRES, Razvan Pascu, consultant in marketing turistic.
"Românii au învățat că pot profita cât mai mult de promoțiile și ofertele de tip early booking și, implicit, de a obține cel mai bun preț pentru sejur. Apreciez că nu vor fi mulți cei care așteaptă târgul de turism de la București pentru a rezerva vacanța de iarnă, mai ales că anul acesta târgul se va desfășura foarte târziu. Probabil că la târgul de turism, românii vor fi interesați de agențiile care vor vinde pachete pentru vara anului 2017", spune Răzvan Pascu.
Acesta apreciază că românii sunt obișnuiți să petreacă sărbătoarea de Crăciun în familie, acasă sau la o pensiune dintr-o stațiune montană, dintre care preferate sunt cele de pe Valea Prahovei, Bran-Moieciu, Bucovina sau Maramureș.
"Dintre cei care aleg să plece din țară înainte de Crăciun, majoritatea aleg vacanțe destinate exclusiv târgurilor de iarnă, unde pot să socializeze la un pahar de vin fiert în aer liber, să se bucure de atmosfera festivă și, eventual, să testeze pârtiile de schi din zonă. Cele mai frecventate târguri de acest gen sunt în Praga, Viena, Budapesta, precum și în orașele germane München, Nürnberg și Rothenburg", spune Răzvan Pascu.
În ceea ce privește vacanțele de Revelion, lucrurile se schimbă, destinațiile europene fiind uneori înlocuite cu cele intercontinentale, cum ar fi Dubai, Thailanda, Mauritius, Maldive, Republica Dominicană sau Bali.
"Este normal să fie așa pentru că românii nu asociază neapărat Revelionul cu zăpada și atmosfera de familie, cum se întâmplă cu Crăciunul, ci cu relaxarea și destinderea, iar destinațiile exotice sunt foarte potrivite pentru asta și prețurile au scăzut față de anii trecuți. În plus, apar tot mai multe destinații la ofertă", apreciază Răzvan Pascu.
În ceea ce privește ofertele agențiilor de turism, TUI TravelCenter oferă, spre exemplu, sejururi de Revelion în Mauritius începând de la 1.765 euro/persoană la hotel de 5 stele, iar agenția specializată în destinații exotice, în grup sau personalizate, Eturia oferă un circuit în Thailanda cu Răzvan Pascu ca însoțitor de grup, cu Revelionul petrecut în Bangkok, la 2.450 de euro, 11 zile. Aceeași agenție oferă o vacanță de relaxare la plaje, în Seychelles, la prețul de 1.800 euro, dar și un sejur la plaja Punta Cana, în Republica Domincană, la 2.390 euro pentru 12 zile. Pentru cei dornici de un city-break în Europa, agenția online de turism Vola.ro oferă pachete către Sicilia, Budapesta, Spania, Nisa sau Londra începând de la 240 de euro/persoană. Cei care-și rezervă vacanțele prin Christian Tour până la mijlocul lunii noiembrie au reduceri de până la 40-50% la toate pachetele de Crăciun și Revelion, iar pachetele pentru Maldive costă de la 1.176 euro/persoană, în timp ce pentru Dubai, de la 736 euro/persoană/sejur.
"Când vine vorba de vacanțe exotice, opțiunile turiștilor români diferă în funcție de vârstă, interese și venituri. Spre exemplu, din ce în ce mai mulți români optează pentru vacanțe personalizate pe tematici (sport și aventură, circuite culturale, parcuri de distracții, wellness și SPA), ce le permit să combine activități diverse și le oferă flexibilitate în alegerea hotelului. Totodată, am observat o creștere a cererii pentru vacanțe în destinații din Asia și Oceanul Indian. Am văzut că tot mai mulți români apreciază circuitele gândite bine, cu posibilități bune de cazare și totul inclus în preț încă de la început. Circuitele de grup pe care le organizez împreună cu Eturia în Mauritius și Thailanda anul acesta, sau în Japonia, Vietnam, Cambodgia și Laos, Peru și Bolivia sau Iran anul viitor, se bucură de succes în rândul românilor de toate vârstele. În ceea ce privește bugetul alocat unei astfel de vacanțe, se observă o disponibilitate crescută de a plăti mai mult în schimbul unor servicii de calitate', spune Răzvan Pascu.
De regulă, cei care își petrec sărbătorile de iarnă în țară își planifică singuri vacanțele, bazându-se pe sugestiile prietenilor sau pe propriile experiențe în destinații similare din România. Pentru sejururi în străinatate, Răzvan Pascu spune că românii preferă să se documenteze pe internet, să solicite prețuri și opțiuni de cazare la agențiile de turism, după care să încheie tranzacția direct la agenție. Există însă și români care își rezervă vacanța de iarnă în România prin agenții de turism, așa cum sunt și români care aleg să facă rezervări pe Booking, Momondo sau Airbnb pentru cazare.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice