GoDaddy va prelua Host Europe pentru 1,82 miliarde de dolari

Data publicarii: 07-12-2016 | Economie

Furnizorul american de nume de domenii website GoDaddy a anuntat marti preluarea firmei de gazduire web Host Europe Group, prezenta si pe piata din Romania, pentru 1,69 miliarde de euro (1,82 miliarde de dolari) incluzand datoriile, in incercarea de a-si extinde afacerile dincolo de infiintarea de site-uri web, informeaza Reuters.

Host Europe Group, care deservește mai ales companii mici și mijlocii, este una din cele mai mari firme independente de găzduire web din Europa și operează branduri precum 123Reg, Domain Factory, Heart Internet și Host Europe. Host Europe Group a fost achiziționată de fondul Cinven în 2013 pentru 560 de milioane de dolari. Între timp, Cinven a consolidat aceste operațiuni prin mai multe achiziții, inclusiv cea a rivalilor Telefonica Germany Online Services, domainfactory și intergenia.

Preluarea Host Europe Group va permite GoDaddy să își extindă serviciile de găzduire web precum și baza de clienți din Europa. Directorul general de la GoDaddy, Blake Irving, a apreciat că această preluare înseamnă pentru compania americană un salt de cinci ani în Europa. Actualul director general de la HEG, Patrick Pulvermuller, va conduce operațiunile europene ale companiei rezultate în urma preluării.

Înființată în anul 1997, GoDaddy a devenit renumită în SUA pentru campaniile sale extravagante de publicitate pe televiziune cu celebrități sau în timpul Super Bowl și altor evenimente sportive. Potrivit surselor citate de Reuters, GoDaddy, cu sprijinul fondurilor de KKR și Silver Lake, a reușit să devanseze ofertele rivale venite de la furnizorul german de servicii web United Internet sau grupul german Deutsche Telekom.

Suma plătită de GoDaddy pentru Host Europe evaluează compania la 1,7 miliarde de euro, de peste 12 ori mai mult față de veniturile sale de bază de 140 milioane de euro preconizate pentru 2016. În 2015, Host Europe Group a raportat un profit operațional de 114 milioane euro și vânzări de 280 milioane de euro.

În ultimii ani, oferirea de servicii via Internet, denumite și servicii cloud, a crescut rapid. Grație unor conexiuni rapide la Internet și telefonie mobilă, persoanele fizice și companiile pot stoca date pe servere la distanță în loc de computere locale și pot avea acces la aceste date de oriunde doresc. Astfel de operațiuni oferă contracte pe termen lung și asigură companiilor de telecomunicații surse de venituri predictibile.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: