Viorel Stefan semneaza la Paris o conventie privind combaterea evaziunii fiscale
Data publicarii: 08-06-2017 | EconomieMinistrul Finantelor Publice (MFP), Viorel Stefan, semneaza miercuri, la Paris, Conventia Multilaterala pentru implementarea in cadrul tratatelor fiscale a masurilor legate de prevenirea erodarii bazei impozabile si a transferului profiturilor (BEPS), se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, remis AGERPRES.
'Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, semnează astăzi, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acțiuni de combatere a evaziunii fiscale', se arată în document.
Potrivit acestuia, România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se țărilor și jurisdicțiilor, care cooperează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia.
"Astfel, țara noastră va implementa rapid, coordonat și consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte", menționează MFP.
Viorel Ștefan nu a fost prezent, miercuri, în Parlament, la dezbaterile pe proiectul Legii salarizării, motiv pentru care președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, afirmând că n-a fost o poziție foarte confortabilă pentru el și pentru colegii săi faptul că ministrul de Finanțe nu a fost prezent în plen pentru a spune că această lege este sustenabilă, subliniind că aceasta poate fi considerată "o ofensă".
"N-a fost o poziție foarte confortabilă pentru mine și pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanțe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanență, și anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanție, pentru că noi nu am făcut legea în Parcul Cișmigiu și acum încercăm să căutăm bani. (...) Faptul că ministrul de Finanțe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care pentru noi, repet, nu a fost în regulă", a afirmat Dragnea, întrebat dacă urmează o remaniere guvernamentală.
În opinia lui, Viorel Ștefan a procedat incorect. "Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă", a subliniat Dragnea.
Întrebat dacă și faptul că premierul nu a fost prezent în plen este o ofensă, Dragnea a spus că nu trebuie folosite "cuvinte grele".
"Nu știu. Aș vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult m-a întristat. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. (...) M-aș fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât Legea salarizării unitare", a adăugat Dragnea.
Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional. S-au înregistrat 188 de voturi 'pentru', 28 'împotrivă' și 47 de abțineri.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Analiză EY - Cristian Cârstoiu: Vehiculele electrice continuă să se îndrepte spre dominația vânzărilor
- Studiu EY: Majoritatea directorilor generali se tem că recesiunea va fi mai gravă decât criza financiară - comunicat de presă
- Schneider Electric îl numește pe Marc Garner în funcția de Senior Vice President al diviziei Secure Power în Europa
- Sondaj Storia.ro: Proprietarii si cumparatorii din Romania fac un sumar al pietei imobiliare din 2022
- Opinie Deloitte: O noua incercare de fiscalizare a bacsisurilor – cum va functiona de data aceasta?
- Opinie Reff & Asociatii | Deloitte Legal: Noile reguli in materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectiva
- Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
- Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
- Studiu EY - Georgiana Iancu, Partener: În 2022 românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții - comunicat de presă
- EY România - Importurile de materii prime pentru producția sau repararea de aeronave pot fi scutite de taxe vamale în procedură vamală simplificată - punct de vedere
- Opinie Deloitte: Companiile din industria auto, intre provocarile externe si noile sisteme de raportare fiscala?
- eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022
- Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
- Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor
- EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă