Incidentele de securitate care afecteaza serviciile de online banking costa bancile circa 1,8 milioane de dolari
Data publicarii: 15-06-2017 | EconomieUn incident care implica serviciile de online banking costa organizatia, in medie, 1,754 milioane de dolari, fiind vorba de dublul costului de recuperare in urma unui incident malware, care este, in medie, de 825.000 de dolari, conform celui mai recent raport Kaspersky Lab despre amenintarile cibernetice din sectorul financiar.
Studiul semnalează că 61% dintre incidentele de securitate cibernetică ce afectează serviciile de online banking presupun costuri suplimentare pentru instituția vizată, printre care pierderi de informații, afectarea reputației companiei, scurgeri de informații confidențiale și multe altele. Aceste efecte determină instituțiile financiare să se gândească la costurile amenințărilor cibernetice și să ia măsurile necesare pentru a se proteja pe ele și clienții lor de incidente care implică serviciile de online banking, în special de atacuri DDoS care pot să le afecteze.
Atacurile DDoS asupra instituțiilor financiare au, de multe ori, scopul să oprească funcționarea site-urilor băncilor. Raportul arată că, atunci când organizațiile sunt vizate de atacuri DDoS, resursele dedicate clienților au mai mult de suferit decât în orice al sector. De exemplu, 49% dintre băncile care s-au confruntat cu un atac DDoS au avut afectate și site-urile (comparativ cu 41% dintre instituțiile non-financiare) și, în cazul a 48% dintre bănci, au fost afectate serviciile de online banking.
"Băncile sunt îngrijorate de atacurile împotriva serviciilor de online banking mai mult decât de alte amenințări. Totuși, conform raportului, atacurile DDoS ocupă doar locul al treilea, fiind surclasate de îngrijorările cu privire la malware și atacuri cu țintă precisă, în ciuda faptului că revenirea după atacurile DDoS este mai costisitoare decât cea după diferite tipuri de malware. Recuperarea în urma unui atac DDoS este, de asemenea, mai costisitoare pentru bănci decât pentru organizațiile non-financiare. Raportul arată faptul că un incident DDoS poate să coste o instituție financiară 1.172.000 de dolari ca să recupereze prejudiciul, în comparație cu media de 952.000 de dolari pentru companiile din alte sectoare", precizează reprezentanții Kaspersky.
"În sectorul bancar, reputația reprezintă totul, iar securitatea merge mână în mână cu acest aspect. Dacă serviciile de online banking sunt atacate, este foarte dificil pentru clienți să mai aibă încredere în bancă pentru a le gestiona banii, așadar este lesne de înțeles de ce un atac poate avea consecințe grave. Dacă băncile doresc să se protejeze eficient împotriva costului unui incident de securitate de online banking, trebuie, pentru început, să se pregătească mai bine pentru pericolul reprezentat de atacurile DDoS la adresa serviciilor de online banking. Această amenințare ar trebui să ocupe un loc mai important pe listele de priorități de securitate ale băncilor", afirmă Kirill Ilganaev, head of Kaspersky DDoS Protection.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări