Presedintele companiei Logo din Turcia: Romania este capitala IT a Uniunii Europene
Data publicarii: 29-09-2017 | EconomieTrimisul special al AGERPRES Florin Barbuta transmite: Romania este capitala IT a Uniunii Europene, unde ai acces la un numar mare de angajati calificati, a declarat, joi, Tugrul Tekbulut, presedintele companiei Logo, care a achizitionat furnizorul de ERP si solutii financiare TotalSoft.
'Văd România drept capitala IT a Uniunii Europene, unde ai acces la un număr mare de angajați calificați. (...) Cred că fiecare angajat este un activ. Este foarte dificil să găsești oameni buni. Dacă ai oameni buni, trebuie să-i păstrezi', a spus Tekbulut.
În acest context, el a menționat că nu va concedia angajații din România ai TotalSoft. Mai mult, intenționează să mai angajeze în România încă 70 de persoane, în perioada următoare.
Referitor la achiziția companiei românești, Tugrul Tekbulut a precizat că s-a uitat și la alte companii din regiune, dar nu a avut de unde să aleagă.
'Ne-am uitat la Grecia, care avea probleme, nu era o astfel de companie în Bulgaria, nici în fosta Iugoslavie și nici în Ungaria și Slovacia, doar în Polonia, poate, dar era prea departe. Ne-au plăcut și oamenii din Totalsoft și am luat această decizie. Cred că Logo și TotalSoft reprezintă un experiment pentru noi, deoarece e primă data când construim un proiect transnațional. Avem o companie foarte românească, una foarte turcească și trebuie să construim un proiect transnațional, care va lua ceva timp', a subliniat șeful Logo.
Potrivit acestuia, procesul de fuziune între cele două companii se va finaliza în 2018.
'Nu am luat încă o decizie cu privire la schimbarea denumirii TotalSoft. Produsul Charisma (suită de aplicații software pentru gestionarea activității companiilor — n. r.) cu siguranță va rămâne, pentru că reprezintă principalul activ', a dat asigurări Tekbulut.
Furnizorul de ERP și soluții financiare TotalSoft a finalizat, la începutul lunii august, implementarea sistemului Charisma ERP în subsidiarele Deutsche Leasing din SUA și Canada.
Până în prezent, pe lângă SUA și Canada, implementarea în subsidiarele Deutsche Leasing a fost finalizată cu succes și în Austria, Spania, Portugalia, Ungaria, Polonia și Franța, actualmente fiind în curs de finalizare în Slovacia, Cehia, România și China.
TotalSoft este unul dintre primii 10 furnizori globali de soluții software pentru industria de leasing. Compania a fost achiziționată în toamna anului trecut de Logo Yazylym (Logo), cel mai mare furnizor independent de software din Turcia, ca parte a strategiei companiei de a se extinde pe piețele internaționale. În prezent, TotalSoft are o echipă de 440 de specialiști și proiecte în 46 de țări, pe patru continente.
Compania este prezentă pe 45 de piețe internaționale și deservește peste 85.000 de clienți din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia.
Logo este prima companie publică de IT din Turcia și are o capitalizare de piață de peste 400 milioane de dolari.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza