AURSF: Modificarea procentului de contributie la Pilonul II va afecta standardul de viata la pensie a milioane de romani
Data publicarii: 11-11-2017 | EconomieAutoritatile au preferat sa adopte o solutie nefericita in cazul contributiei la Pilonul II, care va afecta standardul de viata la pensie a milioane de romani, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) remis, vineri, AGERPRES.
'Consiliul Director al AURSF dezaprobă modul în care Guvernul a modificat procentul de contribuție pentru Pilonul II al sistemului de pensii, scăderea de la 5,1% la 3,75% urmând să reducă în viitor pensiile administrate privat ale unui număr extrem de mare de participanți. Constatăm cu regret că autoritățile au ignorat interesele participanților, preferând să adopte o soluție nefericită, care va afecta standardul de viață la pensie a milioane de români', se arată în document.
AURSF reamintește, totodată, că statul român și-a asumat obligația legală de a majora nivelul contribuției pentru Pilonul II până la 6%.
'AURSF va întreprinde toate demersurile legale pe care le va considera necesare și oportune pentru a determina autoritățile să reconsidere această decizie, în sensul majorării cotei de contribuție până la un nivel care să asigure cel puțin menținerea contribuțiilor la nivelul existent până la momentul adoptării ordonanței de urgență. AURSF solicită autorităților să rezolve de urgență și alte aspecte de maximă importanță rămase nerezolvate, printre care amintim stabilirea unui calendar strict pentru adoptarea legii privind plata pensiilor administrate privat, amânată de mulți ani, precum și identificarea de măsuri pentru încurajarea participanților noi care intră în sistem să opteze pentru un fond de pensii administrat privat și nu să fie repartizați aleatoriu, așa cum se întâmplă în prezent', menționează sursa citată.
Actul normativ care prevede diminuarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75% a fost aprobat miercuri în Guvern.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice