Preparate traditionale romanesti si sculpturi culinare la GastroPan 2018

Data publicarii: 13-01-2018 | Economie

Cei mai talentati bucatari din România se întrec la categoriile sectiunii gastronomie a concursurilor GastroPan, care se vor desfasura, în perioada 19-22 aprilie 2018, la Târgu Mures, în cadrul celei de-a X-a editii a Expozitiei Internationale GastroPan.

Potrivit organizatorilor, sectiunea Gastronomie a concursurilor GastroPan cuprinde doua categorii: Platouri culinare reci (în care se poate concura individual sau în echipa) si Sculptura în legume si fructe. În cadrul primei categorii, concurentii vor avea sarcina de a pregati un platou festiv, un preparat traditional românesc si un desert de restaurant, iar concurentii cu un spirit artistic mai dezvoltat îsi pot întrece talentele la categoria Sculptura în legume si fructe, unde vor trebuie sa prezinta o piesa cu tematica 'Timpul' .

Bucatarii români interesati sunt asteptati sa concureze pentru premiile anului, termenul limita pentru înscriere fiind 15 martie 2018.

GastroPan este cel mai important eveniment de afaceri autohton dedicat industriei de panificatie, cofetarie si HoReCa si va avea loc la Complexul Expo Imperial Inn din Târgu Mures.

Juriul care numeste câstigatorii concursurilor GastroPan este format din experti de talie mondiala, câstigatori ai concursurilor si olimpiadelor celor mai însemnate din lume.

Lucrarile expuse urmeaza o tematica propusa de asociatiile de specialitate din România si de specialistii premiati la concursurile internationale, oferind o perspectiva asupra a ceea ce înseamna cu adevarat talentul, experienta si expertiza.

Cea de-a zecea editie a GastroPan este o expozitie tip B2B, care va aduce împreuna sute de furnizori din întreaga lume si zeci de mii de vizitatori - antreprenori, manageri, specialisti din domeniile vizate de expozitie: brutarie, patiserie, morarit, cofetarie, ciocolaterie, gelaterie, alimentatie publica, cafea, gastronomie si HoReCa.

Sursa: Agerpress