Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Buse Gaz de catre Grupul Messer

Data publicarii: 13-01-2018 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Grupul Messer preia compania Buse Gaz si asteapta observatii din piata cu privire la aceasta concentrare economica, se arata într-un comunicat al institutiei, remis, vineri, AGERPRES.

În urma acestei tranzactii, Grupul Messer, prin intermediul subsidiarelor Messer Romania Gaz SRL si Messer Belgium NV, va detine 100% din capitalul social al Buse Gaz SRL.

Grupul Messer este un grup de societati active la nivel mondial în domeniul productiei si distributiei de gaze industriale, medicinale si speciale, precum si în domeniul serviciilor conexe acestor produse. În România, Grupul Messer este activ în sectorul gazelor industriale si medicinale.

Buse Gaz este o companie activa în sectorul gazelor industriale, în special pe pietele de livrare a gazelor industriale în butelii si vrac.

În conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996) aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Autoritatea de Concurenta va evalua aceasta concentrare economica în scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie în termenele prevazute de lege.

Consiliul Concurentei este interesat în obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata, se mai arata în comunicat.

Sursa: Agerpress