Romania candideaza pentru un nou mandat in Consiliul Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii
Data publicarii: 27-03-2018 | Economie
Romania si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat in cadrul Consiliului Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii (ITU), iar pentru anul 2019 se are in vedere organizarea la Bucuresti a evenimentului ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), transmis marti AGERPRES.
Discutii pe marginea acestei decizii au avut loc in perioada 19 - 21 martie in cadrul Summit-ului la nivel inalt privind Forumul Societatii Informationale (WSIS), pe tema 'Leveraging ICTs to Build Information and Knowledge Societies for Achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)', la care Romania a fost reprezentata de catre Manuela Catrina, secretar de stat MCSI.
Evenimentul a fost organizat la Geneva de catre ITU, agentia specializata a Natiunilor Unite pentru comunicatii si tehnologia informatiei, in colaborare cu alte agentii ONU.
Summit-ul privind Forumul Societatii Informationale reprezinta cea mai mare reuniune a comunitatii pentru dezvoltare in domeniul IT&C, o platforma ce reglementeaza implementarea liniilor de actiune WSIS pentru avansarea dezvoltarii sustenabile si are ca obiectiv analiza rolului pe care tehnologiile de comunicatii l-ar putea avea in implementarea Agendei 2030.
In acest context, oficialul MCSI a avut intrevederi bilaterale cu oficialitatile ITU, respectiv cu secretarul general, Houlin Zhao, si directorul Telecommunication Development Bureau (BDT), Brahima Sanou, in cadrul carora a fost abordata sustinerea si promovarea candidaturii Romaniei pentru un nou mandat in Consiliul ITU.
De asemenea, reprezentantul Romaniei a discutat despre organizarea editiei din 2019 a ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, in perioada exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.
"In marja evenimentului, Catrina a sustinut doua interventii in cadrul sesiunilor la nivel inalt, dedicate unor subiecte relevante pentru domeniul digital, cum ar fi accelerarea transformarii digitale si siguranta in folosirea sistemelor IT&C. Tot in acest context, au fost evidentiate proiectele prioritare ale Romaniei in domeniu, precum si concentrarea pe zona de excelenta in cybersecurity, promovarea educatiei timpurii pentru crearea unui mediu online sigur pentru toti utilizatorii si dezvoltarea inovarii IT&C", se mentioneaza in comunicatul MCSI.
Potrivit sursei citate, pe durata unei intalniri ministeriale, organizata pe tema celebrarii a 15 ani de la introducerea Planului de actiune de la Geneva pentru Societatea Informationala, Manuela Catrina a punctat prioritatile in domeniul IT&C din Romania si implicarea ministerului in implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabila.
ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, in cadrul careia guvernele si sectorul privat realizeaza coordonarea la nivel global a serviciilor de retele de telecomunicatii. Uniunea este impartita in trei sectoare: Standardizarea in Telecomunicatii (ITU-T), Radiocomunicatii (ITU-R) si Dezvoltarea Telecomunicatiilor (ITU-D).
Romania este membru al ITU din anul 1866 si, in prezent, membru al Consiliului pentru al patrulea mandat consecutiv, facand parte din regiunea Central - Estica a Europei, regiune cu un total de 20 membri, reprezentata in Consiliu prin cinci membri, in acest mandat, respectiv Rusia, Bulgaria, Ucraina si Cehia alaturi de Romania.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI