Rezultate financiare pozitive pentru Banca Transilvania

Data publicarii: 01-05-2019 | Finante-Banci
La patru luni de la finalizarea achiziției și integrării Bancpost, Banca Transilvania raportează rezultate financiare pozitive, în creștere față de anii anteriori. Astfel, la data de 31 martie a.c., BT raportează acordarea a peste 42.000 împrumuturi pentru companii și persoane fizice. Peste 2 miliarde de lei au fost investite astfel în dezvoltarea economică, fiind acordați companiilor sub formă de credite în doar primele trei luni ale anului.

Rezultatele pozitive sărbătoresc cu succes împlinirea a 25 de ani, aniversare care a avut loc în luna februarie, un sfert de secol în care Banca Transilvania și-a clădit o tradiție și recunoaștere pe piața financiar-bancară a României.

„Ne-am concentrat pe finalizarea cât mai rapidă și eficientă a integrării Bancpost în Banca Transilvania tocmai pentru a ne focusa pe business și pe susținerea economiei şi a antreprenorilor români. Planul nostru a funcționat foarte bine şi am avut un prim trimestru de creștere solidă a creditării şi a numărului de tranzacții pe care le-am efectuat pentru clienții noștri. 42.000 de împrumuturi pentru companii și persoane fizice au fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an. În ceea ce privește tranzacțiile, în februarie am atins un maxim istoric de peste 3 milioane/zi”. - declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Iată și câteva cifre interesante comunicate de către reprezentanții BT:
- Maximul de tranzacții (3 milioane pe zi) a fost atins în luna februarie a acestui an.
- La data de 31 martie, activele Băncii Transilvania au ajuns până la 75,9 miliarde de lei.
- La aceeași dată, creditele au crescut până la nivelul de 37 miliarde de lei, depozitele clienților fiind de peste 62 miliarde de lei.
- Mai bine de două treimi din totalul depozitelor reprezintă depuneri ale persoanelor fizice.
- Banca Transilvania a înregistrat în urma proceselor de eficientizare și consolidare pe piață un profit de peste 436 milioane lei.
- Aproximativ 18.000 de credite cu dobândă fixă au fost acordate în primele trei luni ale anului, persoanelor fizice.
- Cota de piață a BT în ceea ce privește cardurile emise în România a ajuns la 21%, cu peste 3,8 milioane de carduri în portofoliu. Tot în acest portofoliu intră și cele peste 490.000 de carduri de credit.
- În primele trei luni ale anului s-au efectuat aproape 61 de milioane de tranzacții cu cardurile emise de Banca Transilvania, ceea ce înseamnă faptul că în fiecare secundă se realizează în medie 8 tranzacții financiare.
- Numărul utilizatorilor de BT24 Internet banking, a crescut cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungându-se în prezent la un total de peste 1,18 milioane de utilizatori.
- Și numărul utilizatorilor serviciilor de mobile banking a crescut față de perioada similară a anului trecut cu peste 55%, la un total de 634.000 utilizatori.
- Fitch Ratings a confirmat în luna ianuarie ratingul pentru finanțările pe termen lung ale Băncii Transilvania la nivelul BB+, cu perspectivă stabilă. Nivelul ratingului de viabilitate a fost confirmat la BB+.