Kaspersky prezintă recomandările anului 2021 pentru companii

Data publicarii: 02-02-2021 | IT&C
Munca la distanță, unul dintre cele mai puternice trenduri ale anului 2020, va continua câștige teren și în acest an, catalizând astfel trecerea treptată dar definitivă de la conceptul deja învechit de perimetru corporativ la certificarea de securitate a micro-birourilor. Potrivit experților Kaspersky, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de securitate la nivel mondial, va fi crucială în acest an externalizarea funcțiilor de IT și securitate cibernetică, lucru extrem de important în procesele de economisire a bugetelor și în rezolvarea expertizei insuficiente.

Vor deveni astfel imperative soluțiile de coordonare a furnizorilor de servicii, utilizarea și gestionarea mai multor servicii de cloud. Ne vom confrunta însă și cu alte provocări și tendințe în materie de securitate cibernetică, companiile fiind nevoite să le gestioneze într-un mod cât mai eficient.

Trecerea la munca la distanță dar și constrângerile financiare cauzate în principal de recesiunea economică globală dar și creșterea numărului de amenințări cibernetice vor afecta, potrivit Kaspersky, rolul profesioniștilor în securitate cibernetică. Raportul prezentat de compania de securitate, „Plugging the gaps: 2021 corporate IT security predictions” prezintă și o serie de sfaturi utile pentru fiecare dintre rolurile delegate de securitate cibernetică, inclusiv pentru proprietarii de afaceri sau directorii executivi de companii.

Dintre principalele tendințe care ar trebui monitorizate, potrivit raportului, se află în primul rând nevoia de a certifica birourile la domiciliu. E nevoie astfel de instrumente noi care să scaneze nivelul de securitate de la locul unde se lucrează, începând cu vulnerabilitățile software și încheind cu protecția conexiunilor Wi-Fi. Un alt aspect important este dat de trecerea la un model de servicii care să permită atingerea unor niveluri de securitate mari, cu investiții mici. Potrivit unui sondaj realizat de Kaspersky, 69% dintre companii intenționează deja să utilizeze un furnizor de servicii gestionate de securitate în acest an.

Se discută de asemenea de o dependență crescută față de serviciile de tip cloud, lucru care vine la pachet cu o nevoie sporită pentru măsuri de gestionare și protecție dedicate. Potrivit raportului kaspersky, anul trecut 89% dintre angajații companiilor mari și 92% dintre angajații IMM-urilor au utilizat software și servicii cloud non-corporate pe calculatorul pe care își desfășurau activitatea de acasă. E greu de crezut că acest lucru se va schimba atunci când aceștia se vor întoarce la birou. Prin urmare, crește și nevoia unei vizibilități mai bune asupra accesului la cloud, managerii de securitate IT fiind sfătuiți să prioritizeze această paradigmă cloud și să dezvolte abilități pentru gestionarea și protecția datelor în cloud.

„Am văzut două schimbări importante în ceea ce privește așteptările clienților legate de ofertele corporative de securitate cibernetică. În primul rând, calitatea protecției nu mai este discutabilă - acum este un «must have». O altă tendință majoră este că nivelul mare de integrare între diferitele componente ale securității corporative, în mod ideal de la un singur furnizor, joacă acum un rol mai important. De exemplu, există o idee populară în industrie cum că diverse soluții specializate de la diferiți furnizori pot ajuta la crearea celei mai bune combinații pentru asigurarea unui nivel ridicat de protecție. Acum, organizațiile sunt în căutarea unei abordări mai unificate, cu o integrare maximă între diferite tehnologii de securitate”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: