ASF: Pensiile private, performerele crizei

Data publicarii: 14-05-2021 | Finante-Banci
Primul trimestru al acestui an s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru fondurile de pensii private. Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat în perioada mai sus amintită, raportat la primul trimestru al anului trecut, o creștere cu o treime a activelor totale care au ajuns în prezent la peste 80 de miliarde de lei.

”Fondurile de pensii private obligatorii au în continuare o evoluție solidă, un lucru remarcabil, având în vedere că traversăm o perioadă mai puțin favorabilă din punct de vedere economic. Ritmul de creștere susținut confirmă stabilitatea și reziliența sistemului de pensii private, precum și capacitatea acestuia de a se dezvolta și a genera beneficii pe termen lung participanților,” a declarat Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu.

”Majoritatea covârșitoare a participanților este însă alocată aleatoriu. O mai bună informare și o cât mai corectă cunoaștere a pieței pensiilor private va oferi șansa celor care contribuie la aceste fonduri să ia decizii nu doar responsabile, ci și care corespund pe deplin intereselor lor”, a mai subliniat acesta.

Pe de altă parte, cifrele de mai sus nu sunt deloc surprinzătoare piața pensiilor private având parte de o evoluție pozitivă pe tot parcursul existenței sale, depășind cu succes toate episoadele de volatilitate întâlnite de-a lungul anilor. Mai mult, la finalul anului trecut, piața pensiilor private a avut și cea mai mare pondere în PIB din cadrul piețelor financiare nebancare, procentul ridicându-se la 7,5%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: