Arhiva » Decembrie 2010 » 03 Decembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 03 Decembrie 2010 | 33 de inregistrari

  • Fabrica Ford de la Craiova va fi condusa din ianuarie de seful diviziei piete noi al Ford Europa

    Directorul diviziei pentru piete noi al Ford Europa, Jan Gijsen, va fi, de la 1 ianuarie 2011, noul director al fabricii Ford de la Craiova si presedintele CA al Ford Romania, inlocuindu-l astfel pe Dioni Campos san Onofre, a anuntat joi compania.Astfel, Jan Gijsen va fi responsabil de relatia Ford Europa cu uzina Ford Otosan, joint-venture-ul detinut de Ford in Turcia.

  • Adriean Videanu recunoaste ca plecarea 'tripletei BVB' din Guvern a fost cauzata de deficitul de imagine

    Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a recunoscut ca plecarea asa-numitei triplete BVB (Blaga-Videanu-Berceanu) din functiile ministeriale a fost cauzata de probleme de imagine, precizand ca voci din partid ar fi reprosat "vechii garzi" ca este singura care detine anumite portofolii in Guvern.

  • Razboiul Tablet PC-urilor cu Windows 7

    Desi nu sunt la fel de cunoscute ca primele gadgeturi de acest gen care au intrat in piata mondiala, producatorii lor sunt hotarati sa profite de noul trend care ia fata laptopurilor. La inceputul lor, o buna parte din tablet PC-uri foloseau drept sistem de operare Androidul, acum se pare ca Windows 7 castiga tot mai mult teren pe segmentul MID.

  • Dacia a inregistrat in noiembrie o crestere de 11,8% a vanzarilor in Franta (CCFA)

    Grupul Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor de 10,6% pe an in noiembrie, un rezultat mai bun decat al celorlalte grupuri prezente pe piata auto din Franta, datorita marcii Dacia, care a inregistrat in aceeasi perioada o crestere a vanzarilor de 11,8%, conform datelor publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

  • Spania vinde loteria pentru a evita colapsul

    Programul a inregistrat anul trecut profituri in valoare de aproximativ 2,15 miliarde de euro. In 2009, fiecare spaniol a cheltuit aproximativ 75 de euro pe bilete la loterie, cu 3% mai putin comparativ cu 2008. Premierul Zapatero a declarat ca guvernul va privatiza aproximativ 30% din fondul loteriei nationale.

  • Rezervele valutare au crescut in noiembrie cu 1,5% fata de octombrie, la 32,80 miliarde euro

    Rezervele valutare ale Romaniei au crescut in noiembrie cu 491 milioane euro (1,5%) fata de luna precedenta, la 32,80 miliarde euro, de la 32,31 miliarde euro la 31 octombrie 2010, potrivit unui comunicat transmis joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Investitor norvegian, cu un buget de 45 de milioane de euro, cauta apartamente: Vreau sa cumpar, dar nu prea am ce...

    "Avem banii, avem vointa de a cumpara, dar nu am gasit apartamentele", spune Nimrod Zvik, directorul de marketing si vanzari al companiei norvegiene de investitii Romania Invest. El precizeaza ca, din bugetul de circa 45 de milioane de euro destinat achizitiilor imobiliare in Romania, anul acesta au cheltuit aproximativ jumatate. "Stocurile de apartamente noi sunt tot mai mici, aproape nimeni nu mai construieste", considera Zvik .

  • BCE mentine dobanda de referinta la 1%

    Comitetul de politica monetara al Bancii Centrale Europene a decis, joi, sa pastreze nemodificata dobanda de referinta la nivelul record de 1%, pentru a 19-a luna consecutiv, o decizie asteptata de majoritatea analistilor, pe fondul temerilor privind perspectivele economiei zonei euro.

  • Cadou de Craciun: Bechtel vrea sa finanteze Autostrada Transilvania

    Compania americana Bechtel ar putea finanta in urmatorii trei ani constructia tronsoanelor ramase pe sectorul Bors - Brasov al autostrazii Transilvania, fiind deja facuta o oferta financiara pe care autoritatile romane o analizeaza, a declarat, ieri, Liviu Costache, director general la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

  • Marcarile de profit apreciaza euro si monedele din regiune

    Caderea euro a produs un sir de declaratii din partea oficialilor europeni sau ai Fondului Monetar International, care doresc astfel sa tempereze aversiunea fata de risc a investitorilor, dupa ce marti spreadurile obligatiunilor Spaniei, Italiei si Belgiei au atins maxime istorice, iar Portugalia a avertizat ca bancile din tara se confrunta cu riscuri intolerabile.

  • Air France si KLM reduc pretul biletelor cu peste 30%

    Air France si KLM vor taia in decembrie pretul calatoriilor cu peste 30% pentru destinatiile europene. Compania aeriana Air France reduce cu pana la 37% pretul biletelor in luna decembrie pentru destinatiile europene. Catering, check-in si un bagaj suplimentar sunt incluse in pretul biletelor.

  • Actiuni de urmarit vineri pe bursa

    Titlurile SIF-urilor, care au revenit pe crestere in contextul in care pietele europene s-au mai calmat dupa ajutorul acordat saptamana trecuta Irlandei. Evolutia actiunilor Broker Cluj (BRK), unde SIF Muntenia (SIF4) a cumparat in ultima perioada pachete de actiuni pentru a-si consolida pozitia.

  • Ministerul de Finante vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in decembrie

    Astfel, ministerul va organiza patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in decembrie, doua cu maturitate la sase luni si doua cu maturitate la un an. Certificatele la 12 luni au o valoare programata de 1 miliard de lei fiecare, iar cele la sase luni 800 milioane lei, respectiv 1 miliard lei.

  • ProCredit cauta IMM-uri carora sa le refinanteze creditele

    ProCredit Bank, un jucator de talie mica specializat pe finatarea agricultorilor si a afacerilor micro, vinde credite de refinantare pentru intreprinderile mici si mijlocii, prin care firmele isi pot consolida mai multe tipuri de imprumuturi, inclusiv contractele de leasing.

  • Liderul distributiei de produse IT din Polonia preia Scop Computers cu 5 mil. euro

    ABC Data, lider pe piata distributiei IT din Polonia, a incheiat pe 30 noiembrie un acord pentru achizitionarea unui pachet de 50,96% din actiunile companiei romanesti Scop Computers. Tranzactia se face prin intermediul a doua vehicule inregistrate in Cipru, iar pretul achizitiei, stabilit la 5 milioane de euro, poate fi majorat cu alte 1,6 milioane de euro in functie de nivelul profitului net inregistrat de Scop Computers in 2010.

  • Cum arata noul "AIR FORCE TRAIAN". Avionul Airbus A 310 poate fi utilizat ca aeronava prezidentiala cel putin 10 ani

    Avionul prezidential romanesc, Boeing 707, denumit "Carpati", al companiei Romavia, care a transportat patru sefi de stat, a fost tras pe dreapta din cauza vechimii si a zgomotului produs. "Air Force One-ul" romanesc, care a transportat presedintii Romaniei timp de peste 36 de ani, a fost inlocuit cu unul dintre cele doua aeronave Airbus A 310, aflate in flota TAROM.

  • Bugetul pe 2011 va fi aprobat de Guvern dupa proxima sedinta a Consiliului Economic si Social

    Adoptarea de catre Executiv a Legii bugetului de stat si Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011va avea loc intr-o sedinta saptamana viitoare ce va urma primei reuniuni a Consiliului Economic si Social in care aceste legi vor fi dezbatute.

  • Astra scoate la vanzare participatia detinuta la Generali

    Actionarii Astra Asigurari au hotarat vanzarea pachetului de actiuni reprezentand 16,03% din capitalul social al Generali Romania si participarea la constituirea a trei societati cu raspundere limitata (SRL) care vor activa in domeniul imobiliar. La Generali Romania, Astra detine 207,4 milioane actiuni, avand o valoare nominala de 0,10 lei/titlu, potrivit Mediafax.

  • America a tiparit dolari pentru bancile europene

    Bancile UBS (Elvetia) si Barclays (Marea Britanie) se numara printre cei mai mari beneficiari ai programelor de urgenta derulate de Federal Reserve, potrivit unui raport care a declansat o noua dezbatere controversata in Statele Unite privind ajutorul acordat de banca centrala companiilor straine

  • Companiile de asigurari dau inapoi: promit tarife mai mici la RCA in 2011. Reducerea maxima: 14%

    Companiile de asigurari s-au razgandit: politele RCA nu se vor mai scumpi cu 15 - 50% in 2011, ci vor costa mai putin. Trei societati au anuntat tarife cu pana la 14% mai mici. Soferii romani vor plati mai putin in 2011 pentru asigurarea de raspundere civila auto obligatorie - RCA decat in 2010, potrivit societatilor de asigurari.

  • Numarul romanilor care si-au gasit un job este cel mai mic din UE

    Pe o piata a muncii profund afectata de criza, romanii isi gasesc tot mai greu de lucru. Un studiu al Comisiei Europene arata ca, in ultimul an, locuitorii tarii noastre si-au gasit cel mai greu un loc de munca dintre toti europenii. Potrivit documentului, doar 7% dintre romani au reusit sa-si gaseasca o slujba in ultimele 12 luni, sub media Uniunii, care a fost de 23%.

  • De ce n-a iesit Romania din criza in trimestrul III

    Reducerea consumului si cresterea preturilor au adancit recesiunea, mentinand pe minus comertul, agricultura, constructiile si serviciile. Doar industriasii, importatorii si exportatorii au avut cresteri. Reteta toxica e compusa din scumpiri in conditii de consum redus: ca volum, economia s-a contractat cu 2,5% in trimestrul III, dar ca preturi curente a crescut cu 7,5%.

  • OUG 50 ii protejeaza pe consumatori doar pana la jumatatea anului viitor

    Cei care au credite in euro legate de Euribor vor plati rate mai mari la banci incepand din 2011. Ordonanta de Urgenta 50 privind contractele de credit pentru consumatori nu avantajeaza pe termen lung clientii, pentru ca, desi Euribor se afla acum la un nivel redus, prognozele analistilor indica majorarea acestuia din a doua jumatate a anului viitor.

  • Puterea de cumparare a scazut la jumatate, iar bonitatea fata de banci s-a diminuat cu 80%

    Potrivit consultantilor Real Time, la inceputul anului, stocul de locuinte se ridica la 10.000 unitati existente la vanzare, din care cu real potential de vanzare erau in jur de 3.000 unitati. In anul 2010 s-au vandut aproximativ 2.300 de locuinte noi, din care in jur de 80% se situeaza sub pragul de 90.000 euro.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de vineri, cu cresteri cuprinse intre 0,01% si 0,93%, cel mai mare avans fiind inregistrat de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in octombrie cu 5,1%

    Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in octombrie cu 5,1% fata de aceeasi luna din 2009, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat vineri INS.

  • Investitiile in economia romaneasca au scazut cu 17,2% in primele noua luni, la 36,56 mld. lei

    Investitiile realizate in economia Romaniei in primele noua luni din 2010 s-au diminuat cu 17,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 36,56 miliarde lei, in timp ce, in iulie-septembrie, scaderea a fost de 14,2%, la 14,13 miliarde lei, a anuntat vineri INS.

  • Numarul de locuinte noi a scazut, in ritm anual, cu 1.211 in T3, pana la 13.458

    Numarul de locuinte date in folosinta in cel de-al treilea trimestru din 2010 a scazut cu 1.211 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 13.458, potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Pe medii de rezidenta, atat in trimestrul III din 2009, cat si in trimestrul III al acestui an, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban (50,8%).

  • Petrescu (BCR): Reducerea impozitului pe venit la 10% nu va da incredere oamenilor sa se imprumute

    Vicepresedintele BCR, Oana Petrescu, a declarat ca masura de reducere a impozitului pe venit de la 16% la 10% nu va fi suficienta pentru a oferi mai multa incredere oamenilor sa se imprumute si ca lucrul cel mai important in momentul de fata este sa nu fie create noi dezechilbre.

  • BCR estimeaza o crestere cu 5% a creditelor acordate in 2011, fata de un avans de 3% in acest an

    Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels estimeaza o crestere de 5% a volumului de credite acordate populatiei de catre banca, fata de un avans de 3% in acest an, in conditiile cresterii increderii populatiei in economie din a doua jumatate a anului viitor.

  • BNR continua sa adune valuta, dar cui foloseste?

    Banca Nationala a strans in vistierie 32,8 miliarde de euro, raportand astfel un nou varf istoric pentru rezervele valutare, insa aceasta "bogatie" nu se reflecta cu nimic in evolutia economiei reale, care nu reuseste sa isi revina din scadere, inclusiv din cauza lipsei de finantari.

  • Consumul populatiei a rezistat asaltului TVA si scaderii salariilor

    Agricultura a scazut neasteptat cu 7,6% in T3 fata de T3 anterior, dar consumul a scazut cu doar 1,1% in T3, mai putin decat cele -2,3 procente din primul semestru. Scaderea puternica a agriculturii, care i-a luat prin surprindere pe majoritatea analistilor, si continuarea caderii constructiilor si comertului au tras economia in jos in trimestrul al treilea, ducand la adancirea declinului la 2,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  • Creditele de retail s-au ieftinit in octombrie

    Bancherii au ieftinit in octombrie creditele noi in lei si euro pentru populatie cu peste o jumatate de punct procentual, dobanzile coborand la 12,2% respectiv 5,9% pe an, dupa ce in lunile anterioare majorasera costurile imprumuturilor pentru a-si acoperi costurile cu implementarea Ordonantei 50, prin care sunt stabilite conditii mai transparente pentru credite.