Arhiva » Mai 2012 » 02 Mai 2012

Toate stirile publicate in data de 02 Mai 2012 | 32 de inregistrari

  • Start la programul 'Litoralul pentru toti', dupa mini-vacanta de 1 Mai

    Turistii care vor sa petreaca o vacanta pe litoralul romanesc la preturi ieftine pot apela la programul ''Mini preturi de vacanta - Litoralul pentru toti'', derulat in perioada 3 mai - 14 iunie, tarifele pentru sase nopti de cazare fiind cuprinse intre 179 si 549 de lei de persoana, la fel ca si anul trecut.

  • Cei mai mari datornici la bugetul de stat au o datorie de peste 5,7 miliarde lei

    Primii zece cei mai mari datornici la bugetul de stat aveau, la sfarsitul primului trimestru din acest an, o datorie cumulata de peste 5,739 miliarde lei, din care numai primii cinci din top aveau datorii de peste 5,416 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

  • Alexandre Maymat a preluat pe 1 mai conducerea BRD

    Conducerea BRD - Groupe Societe Generale a fost preluata, incepand cu 1 mai, de Alexandre Maymat, noul presedinte al bancii, votat de Adunarea Generala a Actionarilor BRD, pe 26 aprilie.

  • Lehman Brothers a acordat compensatii financiare de 700 de milioane de dolari inainte de falimentul rasunator

    Lehman Brothers a acordat, cu mai putin de un an inaintea falimentului rasunator din septembrie 2008, compensatii financiare intre 8 si 51 milioane de dolari pentru 50 dintre cei mai bine platiti angajati, totalizand peste 700 milioane de dolari, potrivit Los Angeles Times.

  • TVR sarbatoreste Ziua Mondiala a Libertatii Presei

    Televiziunea Romana va realiza si difuza, pe parcursul zilei de 3 mai - Ziua Mondiala a Libertatii Presei - o serie de emisiuni dedicate libertatii presei si dreptului la libera exprimare.

  • Finantele vor sa imprumute 3,8 miliarde lei in luna mai, sub valoarea emisiunilor din luna aprilie

    Ministerul Finantelor Publice (MPF) vrea sa atraga in luna mai 3,8 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, cu 22% sub suma imprumutata in luna aprilie, de 4,9 miliarde de lei.

  • Tichetul de masa nu acopera masa de pranz

    Valoarea de 9 lei a unui bon primit de salariati este prea mica pentru a asigura hrana intr-o unitate de alimentatie publica, releva un studiu al Academiei Romane. Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane a lansat recent cea de-a doua editie a studiului "Impactul economic si financiar al tichetelor de masa in Romania", din care rezulta ca aceste bonuri ar trebui sa aiba o valoare mai mare de 9 lei.

  • Cele mai asteptate jocuri ale verii

    Noua varianta GTA, Diablo sau Mass Effect sunt cateva dintre productiile pentru care gamerii romani isi pregatesc tastaturile. Jucatorii trebuie sa-si pregateasca mouse-ul, castile si tastatura, pentru ca se anunta o vara incendiara in ceea ce priveste aparitia de noi jocuri. Bineinteles, majoritatea acestora vor fi disponibile si pe consolele video.

  • S&P a retrogradat 11 banci spaniole in urma reducerii ratingului de tara

    Standard & Poor's a coborat ratingurile a 11 banci spaniole, printre care gigantii Santander si BBVA, si a inceput evaluarea in vederea retrogradarii pentru 7 institutii de credit.

  • Bancherii se vor putea reclama unii pe altii in privinta bonusurilor, la o autoritate creata de G20

    Bancherii se vor putea reclama unii pe altii la Comitetul de Stabilitate Financiara, autoritate de reglementare a sectorului financiar creata de G20, in cazul in care au dovezi solide de incalcare a regulilor referitoare la acordarea bonusurilor, transmite Reuters. Bonusurile bancherilor au scandalizat opinia publica din Statele Unite si Europa, in conditiile in care veniturile populatiei au scazut din cauza problemelor economice.

  • Cine este Florin Georgescu, noul sef de la Finante si vicepremier in Cabinetul Ponta

    Noul ministru al Finantelor Publice, Florin Georgescu (59 de ani) este din 2004 mana dreapta a guvernatorului Mugur Isarescu, din pozitia de prim-viceguvernator. Georgescu revine la sefia Finantelor dupa 16 ani, el mai ocupand aceasta functie intre 1992 si 1996, conform CV-ului publicat pe site-ul Bancii Nationale. De asemenea, Georgescu este si vicepremier in Cabinetul Ponta.

  • Proprietarii nu mai asteapta, preturile stau pe loc

    Dupa perioada de criza abrupta, cand preturile apartamentelor scadeau vertiginos pe intervale de 30 de zile, 2012 pare a fi anul stagnarii si stabilizarii in piata imobiliara. Astfel ar putea fi descrisa situatia din real estate dupa primele patru luni ale anului. Statisticile obtinute luna de luna vin sa accentueze aceasta conjunctura, conform raportului lunar Anunturiparticulari.ro

  • Raiffeisen a finalizat preluarea Polbank la un pret mai mic decat cel convenit initial

    Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International, prezent si pe piata din Romania, a anuntat luni ca a finalizat tranzactia vizand preluarea unui pachet majoritar de actiuni la Polbank, divizie a grupului bancar grec EFG Eurobank Ergasias, la un pret mai mic decat cel convenit in urma cu un an, transmite Reuters.

  • Topul celor mai fiabile marci auto

    Cand iti cumperi o masina, incep cheltuielile. Poate nu in primii ani, daca iti achizitionezi una noua, dar in timp vehiculele se degradeaza mai mult sau mai putin si incep sa "manance” din ce in ce mai multi bani. Si daca pretul benzinei continua sa creasca, macar sa-ti iei o masina care se uzeaza mai greu si pe care s-o poti folosi cat mai multi ani.

  • Fuziunea BCR Asigurari - Omniasig s-a incheiat

    BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite, iar noua companie, functionala de ieri, este liderul pietei de asigurari, cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronand Astra, care a avut venituri de 1,01 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

  • Cardul Zambet BCR desemnat cel mai bun card contactless in cadrul Contactless and Mobile Awards 2012

    Cardul Zambet BCR a fost desemnat cel mai bun card contactless la categoria "Transportation and Ticketing” in cadrul Galei "Contactless and Mobile Awards 2012” ce a avut loc la sfarsitul lunii aprilie a.c., la Londra, in Marea Britanie. Evenimentul a fost organizat de Contactless Intelligence si a recompensat companiile care implementeaza tehnologii de plata fara atingere (contactless) si incurajeaza consumatorii sa utilizeze cardurile contactless la comercianti.

  • Ilie Serbanescu: Ceea ce s-a intamplat luni cu leul este imaginea reala a economiei

    Deprecierea puternica de luni a monedei nationale este imaginea reala a economiei, fara interventia Bancii Nationale, pentru ca orice interventie a acesteia asupra cursului de schimb afecteaza mediul economic, a apreciat analistul Ilie Serbanescu, intr-o declaratie pentru AGERPRES.

  • Profit net cu 73% mai mare la Banca Transilvania, in primul trimestru al acestui an

    Banca Transilvania a obtinut rezultate pozitive in primul trimestru al acestui an, inregistrand, fata de aceeasi perioada a anului trecut, un profit net mai mare cu 73% - de 91,82 milioane lei - si un profit brut mai mare cu 67% - de 108,51 milioane lei.

  • BRD, primul trimestru: Venit net bancar in crestere cu 6%, profit net de 83 milioane RON

    Activitatea operationala si comerciala a bancii a cunoscut o imbunatatire in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Totusi, calitatea activelor a continuat sa fie afectata de persistenTa unui mediu economic dificil, cu impact direct asupra rezultatului net obtinut la sfarsitul primului trimestru.

  • Premierul desemnat Victor Ponta a anuntat propunerile pentru viitorul Cabinet

    Primul-ministru desemnat Victor Ponta a anuntat marti seara propunerile pentru viitorul Cabinet. Noul guvern va avea patru ministri delegati, a anuntat, marti seara, premierul desemnat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL.

  • Delegatia FMI a avut marti discutii la ANAF

    Delegatia Fondului Monetar International a avut, marti, discutii tehnice la sediul ANAF, in cadrul celei de-a cincea misiuni de evaluare a Acordului Stand by de tip preventiv, incheiat cu autoritatile de la Bucuresti.

  • O acuarela de Paul Cezanne s-a vandut la licitatie cu 19 milioane de dolari

    O acuarela de Paul Cezanne, studiu pregatitor pentru 'Jucatorii de carti', a fost adjudecata cu 19,12 milioane de dolari la lictatia organizata la New York de casa Christie's. A fost prima sedinta a licitatiilor de primavara de arta impresionista si moderna, relateaza AFP.

  • Cine a inventat codul care iti protejeaza banii din cont?

    Sistemul care autentifica, zilnic, milioane de tranzactii derulate prin ATM, sumele implicate fiind de ordinul milioanelor, a fost creat in 1965 de britanicul James Goodfellow.

  • IMM-urile vor avea acces la 60 mil. euro pentru eficienta energetica

    IMM-urile, firmele din sectorul eficientei energetice si asociatiile de locatari din Romania vor avea acces, in urmatorii trei ani, la fonduri de 60 milioane euro pentru investitii in eficienta energetica si productia de energie regenerabila, bani care vor fi asigurati de UE si BERD, informeaza Mediafax.

  • Profitul UBS, cea mai mare banca elvetiana, s-a injumatatit in T1

    Profitul net al UBS, cea mai mare banca elvetiana, s-a injumatatit in primul trimestru, la 827 milioane franci elvetieni (688 milioane euro), din cauza unui provizion de 1,16 miliarde franci (965 milioane euro) constituit de divizia de investitii chiar pe datoriile grupului, transmite Bloomberg.

  • Bulugea: Cresterea subscrierilor, doar cu sprijin din partea autoritatilor

    Directorul General al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, Marius Bulugea, spune ca din punct de vedere al protectiei prin asigurare, potrivit cifrelor centralizate si anuntate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, la sfarsitul anului trecut erau in vigoare aproximativ 4,9 milioane de polite de asigurare pentru locuinte.

  • Neintelegeri la varf asupra reglementarilor sistemului bancar european

    Intalnirea de astazi a ministrilor de Finante ai tarilor membre zonei euro se anunta furtunoasa, dezvaluind diviziunile adanci asupra reglementarilor sistemului bancar european.

  • INS: Rata somajului BIM a crescut cu 0,4% in martie, pana la 7,5%

    Rata somajului, conform standardelor Biroului International al Muncii /BIM/, a fost estimata in luna martie la 7,5%, in forma ajustata sezonier, in crestere cu 0,4 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,5 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna martie 2011, arata datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica /INS/.

  • Bank Leumi Romania lanseaza Linia de Credit sIMMplus

    Bank Leumi Romania a lansat astazi, 02 mai 2012, creditul sIMMplus destinat IMM-urilor care au nevoie de capital circulant pentru finantarea activitatii curente.

  • Daca pui 1.000 de lei la banca, iesi in paguba

    Pentru un depozit bancar de 1.000 de lei cu maturitate la trei luni nu vei avea niciun castig, ba chiar pierzi din cauza erodarii prin inflatie.

  • BNR mentine dobanda cheie la 5,25%

    In sedinta din 2 mai 2012, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat urmatoarele:

  • Euro trece pragul de 4,41. Nou maxim istoric!

    Principalele valute cresc astazi, depreciind leul la un minim istoric fata de euro. Vedeti mai jos cotatiile afisate de catre Banca Nationala a Romaniei.