Arhiva » Martie 2014 » 11 Martie 2014

Toate stirile publicate in data de 11 Martie 2014 | 12 de inregistrari

  • Volksbank are planuri mari de creditare

    Banca planuieste sa acorde in 2014 imprumuturi in valoare de 200 de milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul trecut.

  • Jumatate din firmele romanesti au venituri anuale de maxim 65.000 de euro

    Aproape jumatate din firmele romanesti, peste 435 de mii, au venituri mai mici de 65.000 euro anual si numai 220 de mii sunt inregistrate ca platitoare de impozit pe profit, arata datele Agentiei de Administrare Fiscala

  • Cum a renuntat BCR la un sfert din personal in doar doi ani

    BCR mai avea la jumatatea lunii ianuarie 6.723 de angajati, fata de peste 11.000 in 2006, cand austriecii au preluat controlul asupra bancii.

  • Cat a obtinut guvernul Ponta 2 din taxele impuse in 2013

    Ministerul Finantelor a incasat doar un miliard de lei in urma aplicarii celor doua valuri de modificari fiscale din 2013, deşi îşi propusese sa obtina un plus de venituri bugetare de peste 3 miliarde de lei de la sectorul privat, dupa cum reiese din cifrele transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la solicitarea ZF.

  • Romanii incep sa economiseasca pe termen lung

    Depozitele pe termen lung la banci au crescut cu 30% intr-un an, potrivit datelor BNR. Astfel, deponentii persoane fizice au ajungs la sfarsitul lunii ianuarie la economii cu scadente de peste un an in valoare de 10,7 miliarde de lei (2,4 mld. euro), in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  • Bancile o duc mai bine decat inainte de criza

    Criza economica si contractia pietei bancare nu au insemnat o restrangere unifor­ma a afacerilor institutiilor de credit de pe piata, dimpotriva, unele au fost suficient de bine pozitionate pentru a profita de conjunctura creata pentru a castiga cota de piata.

  • Statul ii incurajeaza pe pensionari sa se lanseze in afaceri

    Facilitatile legale existente pentru tinerii care isi deschid o firma trebuie extinse la nivelul intregii populatii, astfel incat orice persoana, inclusiv batranii si pensionarii, sa isi poata infiinta prima firma, a declarat noul ministru delegat pentru IMM, Florin Jianu.

  • Guvernatorul Bancii Ciprului a demisionat din functie

    Guvernatorul Bancii Ciprului, Panicos Demetriades, contestat de autoritatile guvernamentale cipriote pentru modul in care de gestionat criza financiara de anul trecut, cand tara a fost in pragul falimentului, si-a dat luni demisia, relateaza Kathimerini.

  • Inflatie minima in fabruarie

    La inceputul anului, rata inflatiei a ajuns la 1,05%. De asemenea, indicele preturilor de consum (IPC) în luna ianuarie 2014 fata de decembrie 2013 a fost de 100,85%, iar fata de ianuarie 2013 este 101,06%.

  • Bancile elene, “cele mai bine capitalizate din Europa”

    Grecia a depasit perioada de 'panica si nervozitate' iar bancile elene vor fi in curand cele mai bine capitalizate din Europa, a declarat directorul general al Piraeus Bank, Anthimos Thomopoulos, intr-un interviu acordat CNBC.

  • Rezultate slabe pentru divizia regionala a Allianz

    In 2013, divizia pentru Europa Centrala si de Est a gigantului din asigurari a inregistrat venituri totale in valoare de 3,5 miliarde de euro, cu 4,6% mai scazute decat nivelul aferent anului anterior.

  • Cursul de schimb ramane neschimbat fata de ieri

    Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei este de 4,49 lei/euro, confirmand tendinta de stabilizare a monedei nationale