Arhiva » Noiembrie 2010 » 15 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 15 Noiembrie 2010 | 33 de inregistrari

  • ANAT: Programul inscrieri timpurii a fost prelungit pana la 1 decembrie 2010

    Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, impreuna cu celelalte asociatii si patronate din turism, au decis prelungirea programului 'Inscrieri timpurii' - editia de iarna - pana la data de 1 decembrie 2010, pentru a veni in sprijinul turistilor romani care doresc sa petreaca o vacanta de iarna in Romania la cele mai mici tarife.

  • Primaria Capitalei da 170.000 de euro pentru o strategie de dezvoltare a orasului

    Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", impreuna cu mai multe firme private, va primi 729.000 de lei (circa 170.000 de euro) de la Primaria Capitalei pentru elaborarea unui studiu privind dezvoltarea urbana a Bucurestiului si a teritoriului din jur, conform unui anunt de atribuire.

  • ANSVSA va introduce in 2011 un program national de control al produselor la raft

    Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) , Radu Roatis, a declarat sambata, la Tg Mures, ca in anul 2011 va fi implementat un program national de control al produselor la raft, transmite corespondentul NewsI

  • Companiile au redus cu 10-15% cheltuielile cu inchirierea locuintelor pentru angajatii expati

    Bugetele pe care companiile din Romania sunt dispuse sa le cheltuiasca pe inchirierea de locuinte pentru angajatii expati au scazut fata de anul trecut cu 10-15% si ajung in medie la maxim 1.600 de euro pe luna pentru apartamentele cu 2-3 camere si la 2.500 de euro pentru patru camere.

  • De ce nu a investit Mercedes in Romania

    Ambasadorul german la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim a declarat, duminica, ca, personal, nu este deranjat de lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate, dar a precizat ca aceasta este o problema pentru industrie, companiile avand nevoi logistice.

  • Isarescu: Arieratele sunt una dintre explicatiile pentru care Romania are si recesiune si inflatie

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, sambata, ca arieratele sunt una dintre explicatiile pentru care Romania inregistreaza si recesiune si inflatie inca ridicata, iar lantul de intarzieri de plata poate fi mai rau decat deficitele mai mari.

  • Statul roman, dator 140 de milioane de euro firmelor germane, investitiile au scazut cu doua treimi

    Statul roman datoreaza firmelor germane 140 de milioane de euro, iar investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi, in conditiile in care investitorii germani au bani, dar asteapta ca criza din tara noastra sa dea semne de slabiciune, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucuresti.

  • Grupul iranian Entekhab Industrial a preluat Daewoo Electronics pentru 520 milioane de dolari

    Grupul iranian Entekhab Industrial a preluat compania sud-coreeana Daewoo Electronics pentru 518 milioane de dolari, potrivit informatiilor din presa din Iran, confirmate pentru AFP de o sursa diplomatica de la Teheran. Entekhab a concurat cu grupul suedez Electrolux pentru preluarea Daewoo Electronics, companie care a avut rezultate slabe in ultimii ani.

  • Mare tam-tam pentru un petic de autostrada

    Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat sambata inca un petic din Autostrada Transilvania (A3), respectiv 10 kilometri, intre Turda si Campia Turzii, dupa care au testat calitatea asfaltului la volanul unei Dacia Duster.

  • Ingrijorarea fata de Irlanda poate deprecia leul si creste costul finantarii pentru Romania

    Analistii economici sustin ca ingrijorarea legata de problemele financiare ale Irlandei ar putea avea impact si asupra Romaniei, intr-o prima etapa prin deprecierea leului, mergand pana la cresterea costului de finantare, fapt care ar ingreuna iesirea din recesiune.

  • Presiuni la limita legii in procesul Krupp contra Metalexportimport

    Un document incendiar din dosarul celui mai vechi litigiu comercial din Europa (ThissenKrupp, Germania, contra Metalexportimport, Romania, inceput in anul 1983) arata ca avocatii companiei germane au intervenit la nivel inalt, pe langa conducerea Ministerului Justitiei, pentru a influenta cursul procesului. Iar interventia lor se pare ca a dat si rezultate

  • Cum poti fi complice la propriul jaf cu ajutorul Facebook

    Care este cel mai periculos virus de pe piata la ora actuala si cum poti sa te sabotezi singur punandu-si informatiile publice pe Facebook sunt doua din subiectele pe care reporterii EVZ le-au discutat, in exclusivitate cu specialistii IT din cadrul BitDefender, Catalin Cosoi, seful laboratorului de amenintari online si George Petre, seful echipei contra amenintarilor informatice - la evenimentul RoNewMedia 5.0.

  • Primele Astra in crestere au dus firma la un profit de 18 mil. lei

    Volumul primelor brute subscrise (PBS) totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele 9 luni ale anului 2010 se ridica la 841,2 milioane lei, din care 829,8 milioane lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 37% fata de acelasi interval din 2009.

  • Patriciu investeste peste 100 mil. euro in 2.000 de masini pentru afacerea Mic.Ro

    Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a infiintat compania de retail Mercadia Holland BV, cunoscuta pentru "bacaniile umblatoare" Mic.Ro, investeste peste 100 de milioane de euro in achizitia a 2.000 de masini, in total impreuna cu cele 150 de magazine suma urca la 250 de milioane de euro.

  • Pierderi la Cocor inainte de redeschiderea centrului comercial

    Cocor Bucuresti (COCR), compania care opereaza centrul comercial Cocor Department Store din centrul Capitalei, a incheiat trimestrul al treilea al anului cu pierderi de 5,4 milioane de lei, fata de un profit net de 9,4 milioane de lei in perioada similara a anului trecut. Rezultatul este totodata sub buget, in conditiile in care pentru aceasta perioada firma esti-mase realizarea unui profit de 1,16 milioane de lei.

  • Google mareste si salariile sefilor. Afla cat castiga un executiv Google

    Dupa ce saptamana trecuta s-a aflat ca gigantul web Google va oferi angajatilor sai o crestere de salariu de 10% si un bonus de 1.000 de dolari, cei de la computerworld.com au descoperit, recent, ca si executivii vor castiga mai mult de anul viitor, cu 30% mai mult.Pichette si Arora vor primi in plus, de la 1 decembrie, actiuni in valoare de  20 milioane de dolari.

  • Costul gazelor pentru populatie a crescut cu 20%

    Costul de achizitie a gazelor naturale livrate consumatorilor casnici, clienti ai GDF SUEZ Energy Romania (fosta Distrigaz Sud), a crescut cu 20% in ultimul an, dupa ce a fost necesara cresterea cu 20% a importurilor de gaze, mai scumpe in urma deprecierii leului in raport cu dolarul, potrivit datelor trimise EVZ de reprezentantii companiei.

  • Mediatorul bancar: cea mai ieftina solutie pentru evitarea proceselor intre clienti si banci

    Potrivit BM, cheltuielile cu judecata se ridica la 20% din valoarea reclamatiilor depuse intr-un an. Nemultumirile legate de Ordonanta de Urgenta 50/2010 continua atat la nivelul bancilor, cat si al clientilor, aplicarea acesteia intr-un mod tipic romanesc impingand sistemul bancar pe un butoi de pulbere care este gata sa explodeze in orice moment.

  • BCR Asigurari de Viata, profit triplu la noua luni

    Profitul brut al BCR Asigurari de Viata s-a triplat in primele noua luni ale anului, pana la 28,92 milioane de lei, in timp ce veniturile din prime s-au majorat cu 36,7%, pana la 230,27 milioane de lei. Directorul general al asiguratorului, Florina Vizinteanu, a precizat ca produsele cu componenta investitionala - unitlinked - s-au vandut foarte bine in aceasta perioada si au extins portofoliul de clienti al companiei.

  • ARB: OUG 50 poate determina bancile sa nu mai crediteze populatia

    Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor continua in aceasta saptamana dezbaterile pe textul Ordonantei de Urgenta nr. 50/2010 referitoare la contractele de credit pentru consumatori. Sedintele sunt programate maine si poimaine, deputatii avand de discutat amendamente cuprinse, in total, intr-un document de 190 de pagini.

  • Clientii bancilor au tot riscul

    "Fetisizarea riscului de catre banci este una dintre cauzele pentru care ele se confrunta cu probleme de credibilitate. Au facut un fetis din risc. Riscul din perspectiva bancilor, care a condus la o anumita decredibilizare, este inteles intr-un singur fel: sa-l du cem, daca nu pe tot, cat mai mult, dincolo de noi, fie la institutii de garantare, fie la clienti, fie in alte parti".

  • Saptamana rosie pe bursa romaneasca. Topul scaderilor la BVB

    Vestile proaste privind evolutia economiei romanesti au inrosit bursa autohtona. Minimele saptamanii au fost atinse in prima parte a sedintei de tranzactionare de vineri. In dimineata aceleiasi zile Institutul National de Statistica a anuntat scaderea PIB-ului cu 0,7% in trimestrul 3 fata de trimestrul anterior, aceasta fiind si cea mai mare scadere economica din Uniunea Europeana, dupa Grecia.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu scaderi cuprinse intre 0,71% si 1,09%, cea mai mare scadere fiind inregistrata de indicele BET care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB.

  • GfK: Piata bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 11% in T3, la 305 mil. euro

    Piata totala a bunurilor de folosinta indelungata monitorizata de GfK TEMAX a fost de 305 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al acestui an, in scadere cu 11% fata de aceeasi perioada din 2009, cand a inregistrat valoarea de 343 milioane de euro, potrivit unui raport publicat luni de GfK

  • ING estimeaza pentru 2010 o scadere economica de 1,6%, iar pentru 2011 o crestere de 0,2%

    ING Bank Romania si-a revizuit prognoza de evolutie a economiei romanesti in 2010 de la -2,8% la -1,6% si estimeaza ca aceasta va reveni pe teritoriu pozitiv in 2011, cu o crestere de 0,2%, fata un declin de 1,8% in estimarile anterioare, se arata in raportul publicat luni de banca.

  • Fonduri suplimentare de 10 milioane euro pentru a ajuta sectorul de business sa imbunatateasca eficienta energetica

    BERD continua sa sustina companiile din sectorul industrial privat din Romania in efortul lor de a imbunatati eficienta energetica prin acordarea unui imprumut de 10 milioane euro catre BRD Groupe Societe Generale pentru finantarea proiectelor de energie derulate de catre sectorul de afaceri privat. Imprumutul completeaza o linie similara de credit acordata de BERD catre BRD in 2008.

  • BCR ofera clientilor Micro si PFA noi functionalitati prin Alo 24 Banking BCR si Click 24 Banking BCR

    Banca Comerciala Romana (BCR) pune la dispozitia clientilor sai microintreprinderi sau Persoane Fizice Autorizate noi functionalitati prin intermediul Serviciului de efectuare operatiuni prin Canale Alternative BCR - Alo 24 Banking BCR si Click 24 Banking BCR.

  • Valentin Lazea: Fara salarii marite, adio crestere economica!

    Economistul-sef al bancii centrale, Valentin Lazea, apreciaza ca salvarea economiei poate veni doar din stimularea consumului. Majorarea salariilor pentru cresterea consumului e formula care ar putea aduce anul viitor cresterea economica prognozata la 1,5%, afirma economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, intr-un interviu acordat EVZ.

  • Topul celor mai indatorate tari din Europa

    Oficiul de Statistica al Uniunii Europene (Eurostat) a dat, luni, publicitatii o noua estimare revizuita referitoare la deficitul si datoria publica a Greciei in 2009. Conform noilor estimari, Grecia a avut in 2009 cel mai mare deficit public (15,4% din PIB) din randul statelor membre ale Uniunii Europene.

  • Urmatoarele 10 bule speculative

    Dupa balonul imobiliar si criza subprime, exista si alte bule care s-ar putea sparge in curand. Cei de la DailyFinance.com au facut o lista a celor mai vulnerabile 10 domenii.

  • Romanii si bulgarii iau cele mai scumpe credite din UE

    Chiar si in ofertele cu dobanzi promotionale, valabile pe termen limitat, imprumuturile ipotecare si de consum acordate in Romania au costuri mai mari decat in aproape toate statele Uniunii Europene.

  • Piraeus Bank a lansat un depozit combinat cu servicii de asigurari de la ING

    Prin parteneriatul semnat cu ING Asigurari de Viata, "depozitul de siguranta" ofera beneficiarului un pachet gratuit de asigurari, al carui rol este de a limita efectele negative generate de evenimentele neprevazute asupra finantelor personale ale deponentului, explica reprezentantii Piraeus Bank Romania.

  • EximBank a acordat companiei Nutrientul o garantie de stat de 1,5 milioane euro

    EximBank a acordat companiei Nutrientul, al treilea mare producator de furaje concentrate si hrana pentru animale din Romania, o garantie de stat de 1,5 milioane de euro, pentru un credit destinat achizitionarii de materii prime pentru productia de furaje.