Primaria Capitalei da 170.000 de euro pentru o strategie de dezvoltare a orasului

Data publicarii: 15-11-2010 | Diverse

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", impreuna cu mai multe firme private, va primi 729.000 de lei (circa 170.000 de euro) de la Primaria Capitalei pentru elaborarea unui studiu privind dezvoltarea urbana a Bucurestiului si a teritoriului din jur, conform unui anunt de atribuire.

In caietul de sarcini al licitatiei pentru elaborarea studiului se arata ca, la nivelul Bucurestiului, se manifesta o "lipsa de viziune in dezvoltare la scara teritoriala, conectivitate redusa cu teritoriul national si international", existand totodata o "lipsa a participarii si a cooperarii pe proiecte/programe locale de dezvoltare intre diversele entitati administrativ teritoriale".

Ca urmare a studiului, va fi formulata strategia de dezvoltare a Capitalei pe termen scurt, mediu si lung.

Tot in caietul de sarcini sunt mentionate, in linii mari, obiectivele edililor privind dezvoltare urbana, care trebuie cuprinsi in acest studiu. Printre aceste obiective se numara conectarea la marile coridoare europene/autostrazi, realizarea unei retele de trenuri de mare viteza (spre Brasov, Constanta, Galati-Iasi, Craiova, Sofia), extinderea aeroportului Otopeni si realizarea legaturii rapide cu Gara de Nord si centrul Capitalei, precum si construirea unui alt aeroport (in zona de sud). 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: