Arhiva » Septembrie 2010 » 17 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 17 Septembrie 2010 | 31 de inregistrari

  • Banca Europeana de Investitii acorda R. Moldova un ajutor de 10 milioane de euro

    Premierul Vlad Filat si presedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Philippe Maystadt, au semnat joi, la Bruxelles, un acord prin care BEI va aloca 10 milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea sistemului sanitar si de asigurare cu apa potabila din Republica Moldova.

  • WAYN.com: Romania este perceputa de turistii straini drept cea mai nesigura tara din UE

    Romania este cea mai nesigura tara din Uniunea Europeana (UE) din punctul de vedere al turistilor straini, iar romanii se numara printre cei mai neprietenosi cu turistii, reiese dintr-un sondaj realizat de site-ul de socializare WAYN.com in randul membrilor sai si citat de The Money Channel.Astfel, Romania este perceputa drept tara europeana in care turistii straini s-ar simti cel mai putin in siguranta, fiind in acest clasament negativ de Cehia si Slovacia.

  • Bugetul Ministerului Culturii, de cinci ori mai mic decat in Bulgaria

    Bugetul Ministerului Culturii din Romania, ajuns la 734 de milioane de lei dupa rectificarea din august, reprezinta doar 0,14% din PIB, fata de 0,72% in Bulgaria si 0,53% din PIB in Ungaria, a declarat, joi, ministrul de resort, Kelemen Hunor. Comparatia cu Austria, insa, este si mai dezavantajoasa pentru noi, tara lui Mozart si Strauss alocand Culturii 1,17% din PIB.

  • Borbely: Au inceput platile in dosarele pe programul 'Casa Verde'

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, joi, la Slatina, ca au inceput platile in dosarele acceptate pentru finantare in programul "Casa Verde" si ca atat acest program, cat si "Rabla" functioneaza foarte bine. Ministrul Borbely a facut apel la toti cetatenii sa aiba incredere in acest proiect "pentru ca functioneaza".

  • Uncia de aur, un nou record: peste 1,277 dolari

    Aurul, a carui valoare a crescut cu peste 25 la suta in ultimul an, si-a accelerat cresterea dupa noua depreciere a dolarului fata de euro, moneda unica europeana beneficiind in urma succesului unei importante emisiuni de obligatiuni din partea Spaniei. Valoarea scazuta a monedei americane este de natura sa incurajeze cumpararea de aur (tranzactionat in dolari) pentru investitorii care detin alte valute.

  • SUA: Numar record de locuinte executate silit de catre banci in luna august

    Bancile americane au executat silit in luna august 2010 cel mai mare numar de locuinte de la debutul crizei ipotecare, chiar daca numarul proprietatilor care au intrat in prima faza a procedurii de executie silita a incetinit pentru a saptea luna consecutiv, a anuntat, joi, firma de monitorizare a executarilor silite RealtyTrac, transmite AP.

  • Lazescu: Deficitul TVR in primele sase luni se cifreaza la 77 de milioane de lei

    Deficitul bugetar al Televiziunii Publice, la 30 iunie, se cifreaza la suma record de 77 de milioane de lei, a anuntat, joi, intr-o intalnire cu presa, presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu. Potrivit executiei de venituri si cheltuieli, in primele sase luni ale anului TVR a inregistrat un deficit record de 77 de milioane de lei, adica circa 18 milioane de euro, iar veniturile s-au cifrat la 282 milioane de lei, din care 190,5 milioane au reprezentat venituri operationale.

  • De ce le este frica romanilor sa cumpere de pe internet

    La fel ca in Romania, peste 90% din respondentii sondajului din Coreea de Sud, Franta, Africa de Sud, Slovacia, Brazilia, Rusia, India si China s-au declarat serios ingrijorati in legatura cu riscul expunerii datelor cu caracter personal. Temerile au crescut fata de acum un an si jumatate, spun reprezentantii KPMG.

  • Fitch a pus sub supraveghere ratingul Rompetrol, dupa ce ANAF a pus sechestru asigurator pe activele Rompetrol Rafinare

    Agentia de evaluare financiara Fitch a pus sub supraveghere, pentru o eventuala retrogradare, ratingul "B+" pentru credite pe termen lung al grupului Rompetrol, dupa ce Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit sechestru asupra unor active ale subsidiarei Rompetrol Rafinare. Statie Rompetrol

  • Rezista Romania la trei ani de strans cureaua?

    Guvernul va reduce anul viitor alocatiile bugetare pentru Aparare, Agricultura si Educatie, iar deficitul bugetar se va incadra la 2,5% din PIB in 2013, potrivit Strategiei fiscale pentru perioada 2011-2013. Documentul privind Strategia fiscala aprobat de Guvern urmeaza sa fie transmis Parlamentului in procedura de urgenta.

  • Atacul bancilor: prostirea clientilor

    Pentru ca Ordonanta 50 ii favorizeaza pe clienti, bancile apeleaza la diverse tertipuri pentru a-i convinge sa semneze clauze in avantajul lor. Maine este ultima zi in care romanii cu credite pot ajunge la banca sa semneze modificarea contractelor. Altfel, se considera acceptare tacita si sunt de acord cu toate conditiile bancii.

  • Ce sa te faci si unde sa lucrezi ca sa castigi mai mult!

    S-au dus vremurile in care absolventii fara pic de experienta cereau la angajare peste 500 de euro, plus masina, telefon sau laptop. In ziua de astazi, daca sunt norocosi sa-si gaseasca un loc de munca, salariul porneste de la 200-300 de euro, urmand sa depaseasca cei 500 de euro dupa cativa ani de experienta.

  • Sibex lanseaza pariul cu castig fix de 100 de lei, optiuni binare pe cursul euro/leu

    Aceste produse sunt foarte populare pe piata americana datorita procedurii simplificate si riscului mai redus Bursa din Sibiu va introduce la tranzactionare, cel mai devreme la inceputul lunii noiembrie, un instrument financiar destinat investitorilor incepatori care va avea scadente scurte, chiar si de o zi, si le va permite acestora sa faca pariuri pe diverse niveluri ale cursului de schimb pentru un castig fix de 100 de lei.

  • Banca Nationala s-a transformat in ,,broker de credite

    In sapte licitatii depo, institutiile bancare s-au inghesuit cu 26 mld. lei, cat au strans Finantele in 50 de emisiuni . Desi Banca Nationala continua sa intervina pentru a steriliza excesul de lichiditate, sumele atrase in ultimul timp sunt de peste cinci ori mai mici decat ofertele bancilor.

  • Pensiile private merg cu greu inainte

    CSSPP: Numarul de participanti si activele nete, au inregistrat in august cresteri usoare, dar semnificativ mai mici decat cele din prima parte a anului trecut. ''Pe parcursul celor trei ani de functionare, pilonul II a inregistrat acumulari cantitative si calitative'' Luna trecuta, angajatorii au platit contributii pentru 54,8% dintre participantii la Pilonul III

  • Avocatii sfatuiesc populatia sa ceara bancilor actele aditionale, chiar daca nu semneaza documentele

    Clientii bancilor ar trebui sa mearga la sucursalele de unde au contractat creditele pentru a cere actele aditionale, chiar daca nu le semneaza, intrucat fara aceste documente emise de banca nu vor putea sa faca sesizari la ANPC si nici sa introduca plangeri in instanta, potrivit avocatilor.

  • Consiliul Concurentei: OUG 50 nu este retroactiva

    Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ieri ca prevederile OUG 50/2010, privind contractele de credit, nu sunt retroactive si ca nu incalca legislatia europeana. ,,Romania a extins prevederile directivei, adica a luat ideile pe care le are UE si le-a aplicat si pentru creditele vechi si pentru cele cu garantie imobiliara."

  • Peste 86% dintre romani spun ca stiu cazuri de coruptie

    Nu mai putin de 86,2% dintre romani spun ca au cunostinta despre cazuri de coruptie, iar majoritatea exemplelor pe care le cunosc se refera la situatii generale de rezolvare a unei probleme prin spaga, potrivit unui studiu dat publicitatii joi. Conform studiului 44% dintre exemplele asociate coruptiei sunt cele de mita data la medic, la scoala, la Politie sau la angajare.

  • Romania va primi 1,2 miliarde euro de la Uniunea Europeana pana la sfarsitul lunii septembrie

    Uniunea Europeana va vira Romaniei 1,2 miliarde euro pana la sfarsitul lunii septembrie, in cadrul acordului incheiat in 2009, in conditiile in care Comisia Europeana a imprumutat din piata suma necesara finantarii Romaniei, a declarat joi directorul Erste Asset Management, Nicoleta Albu.

  • Primariile au blocat zeci de mii de conturi ale romanilor care nu si-au platit taxele locale. Vezi aici ce se intampla in Bucuresti, Iasi, Deva, Oradea

    "Este aproape imposibil sa nu gasim un datornic si sa nu recuperam datoriile de la el. Scapa doar cei care lucreaza fara carte de munca, n-au conturi bancare si nici proprietati", explica angajatii de la Taxe Locale.

  • Bursa de la Bucuresti deschide sedinta de vineri pe verde

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis pe verde sedinta de tranzactionare de vineri, cu cresteri cuprinse intre 0,74% si 1,04%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 5,66 milioane lei dupa primele tranzactii. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de1,63 milioane lei, iar cotatia lor a urcat cu 1,40%, pana la 1,45 lei/actiune.

  • SIVECO Romania a lansat Modulul de Management Financiar al Proiectelor

    Modulul se bazeaza pe componentele SIVECO Applications 2011, solutia de gestiune a afacerilor a companiei SIVECO Romania, si se adreseaza organizatiilor care deruleaza proiecte finantate din fonduri europene, indiferent daca au implementat sau nu sistemul informatic integrat SIVECO Applications 2011

  • Romania a avut cel mai semnificativ declin al volumului lucrarilor de constructii din UE, in iulie

    Romania a avut in luna iulie 2010 cel mai semnificativ declin al volumului lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana (minus 28,3 procente), comparativ cu luna iunie 2010, fiind urmata de departe de Spania (minus 10,3 procente) si Slovenia (minus 3,2 procente), conform datelor prezentate vineri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

  • Finantele au vandut titluri de stat pe zece ani in valoare de 200 mil. lei

    Ministerul de Finante a vandut ieri obligatiuni de stat cu scadenta la zece ani in valoare de 200 de milioane de lei, la un randament mediu de 7,1% pe an, similar cu cel de la precedenta operatiune cu astfel de titluri. Finantele si-au propus initial sa atraga 300 de milioane de lei, iar volumul total al cererii din partea bancilor s-a ridicat la 787 de milioane de lei. In cadrul licitatiei de ieri a fost redeschisa o emisiune lansata in 2007, astfel ca titlurile vor avea scadenta in iunie 2017.

  • Cursul a stagnat la 4,25 lei/euro la deschiderea sedintei de vineri

    Leul a stagnat la deschiderea sedintei interbancare de vineri, iar cursul de schimb s-a mentinut la 4,25 lei/euro, nivel similar cu cel de la finele zilei anterioare, volumele tranzactionate fiind foarte reduse, scrie Mediafax Business.

  • Cum arata piata pensiilor private la trei ani de la lansare

    Pensiile administrate privat (pilonul II), considerate a fi afacerea urmatoarelor decenii, deoarece vor aduna active de zeci de miliarde de euro, intra astazi in al patrulea an de functionare, avand peste 5 milioane de clienti si active in administrare de circa 880 de milioane de euro (3,7 miliarde de lei).

  • Isarescu - despre cum "si-au rupt picioarele" politicienii intre ei in loc sa ia masuri economice.

    Cand vine vorba de estimari privind cresterea economica, Isarescu este reticent si lasa totul in mana aplicarii masurilor anuntate de Guvern. Potrivit acestuia, oorice reducere de salarii sau majorare de tax ear fi putut fi evitata daca Guvernul ar fi pus in practica programul din 2009.

  • Ai overdraft? Trebuie sa semnezi si tu actul aditional! Iata ce prevede legea!

    Inca nu ai primit actul aditional de la banca? Asta nu inseamna ca noua lege nu te vizeaza si pe tine. Ordonanta 50 reglementeaza inclusiv creditele de tip "overdraft" sau "descoperit de cont" si contine anumite prevederi in avantajul clientilor. Noi ti-am usurat munca si le-am extras din lege tocmai pe acelea care se refera la cazul tau.

  • Care sunt cele mai valoroase branduri din lume

    Coca-Cola este cel mai valoros brand din lume, potrivit studiului "Best Global Brands" realizat de Interbrand, liderul international in consultanta de brand.

  • De ce trebuie sa muncim pana la 65 de ani daca traim mai putin decat restul europenilor?

    Noua lege a pensiilor, recent aprobata in Parlament si care mai asteapta doar girul presedintelui pentru a intra in vigoare din 2011, a aprins din nou spiritele pe scena politica si sociala a Romaniei.

  • Parvu (CNIPMMR):La IMM-uri, impozitul minim ar putea fi inlocuit cu o cota de 3% pe cifra de afaceri

    Vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florea Parvu, a declarat joi seara, la The Money Channel, ca, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, mpozitul minim ar putea fi inlocuit cu o cota de 3% pe cifra de afaceri.