Arhiva » Septembrie 2010 » 20 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 20 Septembrie 2010 | 30 de inregistrari

  • Romgaz poarta discutii pentru a cumpara gaze naturale prin Bursa din Austria sau Germania

    Producatorul de gaze detinut de statul roman, compania Romgaz, poarta discutii pentru a cumpara gaze naturale prin Bursa din Austria sau Germania, estimand ca in iunie-iulie anul viitor compania ar putea fi deja activa pe aceaste burse, a declarat sambata directorul general adjunct Francisc Toth.

  • Consiliul Concurentei vrea sa reduca timpul mediu alocat unei investigatii cu 30%

    Consiliul Concurentei (CC) vrea sa reduca timpul mediu alocat unei investigatii cu 30%, de la 26 luni in prezent la 18 luni, recomandare aflata si in raportul de audit elaborat de Banca Mondiala, a anuntat sambata presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.

  • Vladescu: Boc are o intelegere limitata a economiei pe timp de criza

    Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu pentru Pro TV, ca premierul Emil Boc are o "intelegere limitata" a economiei pe timp de criza si ca remanierea lui s-a produs in ciuda sustinerii de care se bucura din partea sefului statului.

  • CFR Calatori scumpeste biletele de tren cu 8% incepand de luni

    "Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti", potrivit companiei.

  • Gheorghe Piperea: BNR trebuie sa ia masuri dure in cazul bancilor care refuza sa respecte legea

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar trebui sa intervina in cazul bancilor care refuza sa aplice legislatia in vigoare, eventual prin demiterea unor conducatori de banci sau prin suspendarea autorizatiei de functionare, si nu prin simple avertismente, a declarat duminica avocatul Gheorghe Piperea.

  • Vladescu: TVA nu va reveni la 19 la suta in urmatorii ani

    Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, spune, cu ocazia unui interviu acordat unui post de televiziune, ca premierul Emil Boc are o intelegere limitata pentru perioada de criza prin care trece Romania. De asemenea, Vladescu considera ca TVA-ul nu mai poate reveni la nivelul de 19 la suta, indiferent de partidul sau alianta care va veni la conducerea tarii.

  • Vodafone, Orange si Romtelecom ar putea fi amendate cu minim 0,5 la suta din cifra de afaceri

    Companiile Orange, Vodafone si Romtelecom pot plati minim 0,5 la suta din cifra de afaceri pentru abuzul de pozitie dominanta de care sunt suspectate in cadrul unei investigatii demarata de catre Consiliul Concurentei inca din anul 2006, in urma unei reclamatii depuse de firma de telefonie fixa NetMaster Communications.

  • Evolutii de urmarit luni pe bursa

    Evolutia actiunilor SIF Moldova (SIF2) care a achizitionat la finele saptamanii trecute actiuni ale Fondului Proprietatea in valoare de 10,5 milioane de lei. La sfarsitul lunii august cele 89,13 milioane de titluri FP detinute de societatea de investitii financiare erau evaluate la 38,2 milioane de lei.

  • RCS&RDS, amendata si de ANPC

    Dupa ce joi Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat RCS&RDS cu suma de 300.000 de lei pentru introducerea unei taxe de mentenanta de cinci lei fara notificarea clientilor, compania a mai primit o veste proasta. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca va sanctiona si ea compania, cu amenda contraventionala conform prevederilor in vigoare.

  • Recesiune de cel putin 3% in 2010, crestere economica, in cel mai bun caz, 1% anul viitor

    Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata, explica pentru "Finanicarul" de ce guvernul si FMI schimba periodic estimarile privind cresterea economica, cum am putea ajunge la minus 3% la finele lui 2010 si de ce sunt mult prea optimiste previziunile de anul viitor. In plus, puteti afla care ar trebui sa fie prioritatile imediate ale ministrului de Finante.

  • Analisti: Nu avem nevoie de banii, ci de supravegherea FMI

    Analistii consultati de "Financiarul" considera ca un nou acord cu FMI si Comisia Europeana este oportun, in conditiile in care Guvernul ar trebui supravegheat indeaproape in cadrul procesului de ajustare fiscala. Parerile anlistilor converg spre ideea ca daca este lasat singur, Executivul condus de Boc nu va reusi sa finalizeze aplicarea masurilor de reforma.

  • 8 din 10 firme renunta la banii europeni. Motivul: lipsa resurselor pentru cofinantare

    Situatia este valabila la toate programele cu finantare europeana, respectiv Programul Operational Regional sau Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, mai spune Jianu. In perioada 2007-2013, Romania are la dispozitie circa 30 de miliarde euro de la Uniunea Europeana.

  • Ce promotii au bancile. De la reduceri la cumparaturi sau la bilete de avion la creditul pentru gradinarit

    Lipsa interesului populatiei pentru noi imprumuturi ii determina pe bancheri sa caute solutii alternative de majorare a numarului de clienti. Reduceri la biletele de avion, discounturi la cumparaturi in diverse retele de magazine sau campanii de promovare pe retelele de socializare.

  • IRES: Guvernul are o incredere de 9%, cea mai mica din ultimii 20 de ani

    Mai putin de 10% dintre romani mai au incredere in Guvernul Boc, arata o cercetare realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Srategie. Sociologul Vasile Dancu a declarat la Realitatea te priveste ca romanii n-au mai avut niciodata pana acum atat de putina incredere in Executiv, in toata istoria politica a Romaniei postdecembriste.

  • Multe hoteluri se vor inchide in 2011 pentru ca proprietarii nu mai pot sustine pierderile

    Multi proprietari de hoteluri din Romania si-ar putea inchide unitatile in 2011, iar oferta de camere ar putea scadea cu peste 10%, in conditiile in care acestia nu mai au resurse sa sustina pierderile inregistrate din cauza crizei, potrivit directorului firmei Trend Hospitality, Tinu Sebesanu.

  • Mai mult de jumatate dintre romani au venituri sub cele din 2009

    Mai mult de jumatate dintre romani au venituri mai mici decat in 2009, situatie in care se regasesc nu doar personale de peste 35 ani cu nivel redus de educatie, ca in aprilie-mai, ci si oameni mai tineri, cu educatie si venituri medii. Studiul de tip Omnibus efectuat de compania de cercetare de piata 360insights arata ca 52% dintre romanii din mediul urban au inregistrat scaderi ale venitului in 2010 comparativ cu 2009.

  • Piperea: BNR trebuie sa ia masuri dure in cazul bancilor care refuza sa respecte legea

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar trebui sa intervina in cazul bancilor care refuza sa aplice legislatia in vigoare, eventual prin demiterea unor conducatori de banci sau prin suspendarea autorizatiei de functionare, si nu prin simple avertismente, a declarat duminica avocatul Gheorghe Piperea.

  • Dacia Duster se afla pe lista celor 41 de modele candidate la titlul de "Masina Anului 2011"

    Dacia Duster se afla pe lista celor 41 de nominalizari la titlul de Masina anului 2011, aflandu-se in competitie cu marci precum Audi, Nissan, Volkswagen sau BMW, potrivit anuntului postat pe site-ul oficial al competitiei "Car of the Year 2011". Procesul de vot se va desfasura in doua etape. In prima etapa, pe 2 noiembrie, se va selecta o lista de sapte candidati, urmand ca, in 29 noiembrie, sa fie anuntat castigatorul.

  • Cinteza (BNR): Bancile vor cere statului roman sa acopere pierderile cauzate de OUG 50/2010

    Bancile vor cere statului roman sa acopere pierderile provenite din aplicarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, o banca mare pregatindu-se sa faca acest lucru pe cale juridica, a declarat, pentru HotNews.ro, directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

  • Leul se depreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,2668 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2668 lei/euro, in crestere cu 0,34% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a inceput sa castige teren in raport cu moneda nationala, pana la 3,2588 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,2523 lei/euro.

  • Ministrul Economiei, Ion Ariton, a schimbat conducerea Transgaz

    Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, l-a numit in functia de director general al transportatorului national de gaze Transgaz pe Florin Cosma, care pana in prezent era directorul Dispeceratului national de gaze naturale.

  • Apple va lansa la sfarsitul saptamanii iPhone 4 pe piata din China

    Grupul informatic american Apple a anuntat, luni, ca va lansa oficial, sambata, 25 septembrie, noul sau telefon mobil iPhone 4 pe piata din China si va deschide doua noua noi magazine la Beijing si Shanghai pentru a-si extinde prezenta pe cea mai mare piata de telefonie si online din lume, transmite AFP.

  • Ordonanta 50 privind creditele a intrat in vigoare

    Ordonanta 50 privind creditele a intrat in vigoare incepand de luni, modificarile aduse contractelor de credit urmand sa devina astfel valabile. Modificarile intra in vigoare indiferent daca clientii semneaza sau nu actul aditional. Bancile trebuie sa dovedeasca daca au adus la cunostinta toate aceste modificari. Unele institutii au trimis scrisori sau sms-uri, altele i-au chemat la sediu pe clienti.

  • Petrom a majorat pretul de referinta al carburantilor

    Petrom a majorat, incepand de luni, ora 00.00, preturile de referinta la benzine cu trei bani/litru, iar la motorine cu sase bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produse petroliere.

  • Sfaturile avocatilor pentru clienti: Cereti bancilor actele aditionale daca nu le primiti

    Clientii bancilor ar trebui sa mear-ga la sucursalele de unde au con-tractat creditele pentru a cere actele aditio-nale, chiar daca nu le semneaza, intrucat fara aceste documente emise de banca nu vor putea sa faca sesizari la ANPC si nici sa introduca plangeri in instanta, potrivit avocatilor.

  • AXA Life Insurance vede primii bani de la noul actionar: 4 mil. €

    Gigantul francez de asigurari AXA a inceput sa aduca bani in compania pe care a preluat-o la sfarsitul anului trecut, AXA Life Insurance (fosta Omniasig Life), capitalul social al acesteia fiind majorat cu 3,7 milioane de euro (15,4 milioane de lei).Potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial, noul actionar a majorat capitalul social al asiguratorului de la 36,4 milioane de lei la 51,8 milioane de lei.

  • ProCredit da agricultorilor credite fara comision de acordare

    ProCredit, o banca de talie mica specializata pe finantarea intreprinderilor mici, a eliminat comisionul de analiza dosar si comisionul de acordare la creditele pentru investitii in agricultura acordate pana la sfarsitul lunii octombrie.

  • Obsedati de job! Muncim cel mai mult dintre europeni si ne odihnim cel mai putin

    Ne-am obisnuit, in general, sa ne regasim pe ultimele locuri in statisticile Uniunii Europene. Se poate sa fim si pe primul loc... la numarul de ore lucrate pe saptamana sau la cele mai putine zile de concediu pe an. Potrivit unei analize Eurofound, romanii au muncit, anul trecut, cel mai mult dintre europeni, in ultimul trimestru al anului depasind chiar si numarul legal de ore de munca saptamanal.

  • Topul companiilor in care si-ar dori sa lucreze studentii romani

    Companiile auto au inceput sa piarda teren in randul preferintelor tinerilor, arata un studiu realizat de institutul german de cercetare Trendence, pe un esantion de peste 6.600 de studenti romani.

  • Videanu: Guvernul ia in calcul ca un singur minister sa gestioneze absorbtia fondurilor europene

    Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a afirmat ca la nivelul Guvernului este in analiza schimbarea structurala a sistemului de absorbtie a fondurilor europene, o varianta fiind ca un singur minister sa se ocupe de aceasta problema, o sugestie care a fost facuta recent de Traian Basescu.