Multe hoteluri se vor inchide in 2011 pentru ca proprietarii nu mai pot sustine pierderile

Data publicarii: 20-09-2010 | Turism
Multi proprietari de hoteluri din Romania si-ar putea inchide unitatile in 2011, iar oferta de camere ar putea scadea cu peste 10%, in conditiile in care acestia nu mai au resurse sa sustina pierderile inregistrate din cauza crizei, potrivit directorului firmei Trend Hospitality, Tinu Sebesanu.

"Este posibil sa se mai deschida hoteluri mici, insa multe unitati se vor inchide in 2011. Oferta de camere pe piata va fi mai mica, procentul de scadere ar putea depasi 10%. Situatia este mai grea decat anul trecut pentru ca hotelierii nu mai au resurse financiare pentru a sustine pierderile pe care le-au inregistrat in ultimul an si jumatate. Ei au luat in calcul mai multe solutii de depasire a crizei, cum ar fi reorganizarea si refinantarea, insa acum presiunea din partea bancilor este masiva", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul executiv al firmei de consultanta Trend Hospitality, Tinu Sebesanu.

El a adaugat ca hotelurile afiliate si cu un numar mare de camere au ajuns la break-even operational (venituri egale cu cheltuielile, sau putin mai mari), insa in cazul unitatilor mici, situatia este mai dificila.

 

integral in: realitatea.net
Ultimele stiri pe BankNews.ro: