Romanii sunt printre cei mai stresati europeni din cauza locului de munca

Data publicarii: 10-04-2007 | Lifestyle

Saptezeci la suta dintre romani se simt stresati la locul de munca, arata un studiu recent al Comisiei Europene, preluat de o revista germana de specialitate. Mai stresati de serviciu decat romanii sunt doar lituanienii - cu un procent de 71% dintre cetatenii activi pe piata muncii. Sapte din zece romani se simt, potrivit studiului Comisiei Europene, impovarati de munca pe care o desfasoara zi de zi. La fel de stresati de serviciu ca romanii sunt grecii. Starea de spirit la munca se schimba radical in nordul Uniunii Europene. Spre exemplu, doar 25% dintre finlandezi cred ca jobul lor este solicitant. Si numai 23% dintre olandezi sunt de aceeasi parere.

Potrivit aceluiasi document, managerii si liber-profesionistii sunt mai stresati decat angajatii. Acestia din urma spun insa ca lucreaza in conditii de munca mai proaste decat sefii lor.

Studiul a fost realizat la sfarsitul anului trecut in toate statele Uniunii Europene, dar si in Romania si Bulgaria. In cadrul studiului au fost chestionate circa 27 de mii de persoane.

Realitatea TV