Bill Gates: Televiziunea clasica se va uni cu internetul

Data publicarii: 10-05-2007 | Media

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat, la summit-ul Microsoft care s-a desfasurat luni la Seattle (SUA), ca, in urmatorii cinci ani, vor exista schimbari spectaculoase in media traditionale si ca televiziunea va fuziona cu internetul, informeaza miercuri Adweek.com. Bill Gates a declarat, in deschiderea summit-ului Microsoft adresat oamenilor de marketing si agentiilor, ca, la un moment dat, televiziunea se va uni cu internetul pentru a crea o noua experienta ce imbina suportul video traditional cu interactivitatea internetului.

"Televiziunea clasica, ce difuzeaza tuturor acelasi program, va concura cu greu cu televiziunea pe internet, care face posibila selectia in functie de preferinte individuale", a declarat Bill Gates. Fondatorul Microsoft este de parere ca, in urmatorii cinci ani, toate ziarele vor avea si o editie online. Bill Gates a explicat ca numarul celor care se aboneaza la ziare se afla in declin, in timp ce lectura stirilor se face tot mai mult online. Bill Gates preconizeaza schimbari majore si pe piata cartilor de adrese, de tipul "Pagini Aurii".

El spune ca, in prezent, motoarele de cautare online concureaza cu cartile de adrese in ceea ce priveste informatia locala. "Utilizare serviciilor de tipul 'Pagini Aurii' de catre oamenii cu varsta sub 50 de ani va scadea aproape de zero in urmatorii cinci ani", a mai spus Bill Gates. In opinia lui, acest lucru va crea oportunitati pentru piata publicitatii locale pe motoarele de cautare, precum si pentru alte servicii online.

Bill Gates este fondatorul Microsoft, cea mai mare companie de software din lume care, in 2006, a avut un venit de 44,3 de miliarde de dolari si un numar de 76.000 de angajati in 102 tari. Bill Gates este considerat de revista americana "Forbes" cel mai bogat om din lume cu o avere estimata la 50 de miliarde de dolari.

Integral in Gardianul