Amenda, la cheremul inspectorului fiscal

Data publicarii: 18-05-2007 | Finante-Banci

Amenzile ce trebuie sa le achite contribuabilii persoane fizice care nu si-au depus declaratiile privind veniturile realizate anul trecut pana pe 15 mai sunt calculate de inspectorii fiscali, noteaza Evenimentul Zilei. Acestia analizeaza fiecare caz in parte si, "in functie de gravitatea situatiei", calculeaza valoarea amenzii, potrivit lui Ion Petrescu, director adjunct al Administratiei Finantelor Publice Sector 1 Bucuresti.

Amenda se poate ridica la o valoare cuprinsa intre 10 si 100 lei, iar daca persoana o achita in termen de 48 de ore va plati doar jumatate din suma.

Cele mai mari sanse sa plateasca amenda minima o au contribuabilii care nu au intarziat si anii anteriori sa depuna fisele fiscale, chiar daca se intampla sa intarzie mai mult de o luna, ne-a spus reprezentantul Administratiei Finantelor Publice.

Pensionarii care au venituri de declarat pot scapa doar cu un avertisment, daca vor dovedi inspectorului ca au motive temeinice pentru care au depasit termenul de depunere a declaratiilor fiscale.

Declaratia de venit trebuia depusa de persoanele care au obtinut venituri din transferul titlurilor de valoare, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, activitati agricole, chirii si din comert.

Integral in Evenimentul Zilei