O suta de persoane anchetate pentru credite obtinute cu documente false

Data publicarii: 05-06-2007 | Finante-Banci

Politistii Brigazii de combatere a crimei organizate Timisoara au reusit, in ultimele zile, sa anihileze doua retele care actionau in Lugoj si care erau specializate in obtinerea de credite bancare cu ajutorul de documente falsificate si trafic de droguri, noteaza Gandul. In urma investigatiilor paralele desfasurate de compartimentele specializate ale "Crimei organizate" s-a stabilit ca o parte din banii obtinuti prin inselarea bancilor era folosita pentru aprovizionarea cu heroina.

In urma investigatiilor s-a stabilit ca D. Mihai, de 28 de ani, G. Aurora, de 25 de ani, si si B. Calin, de 25 de ani, toti din Lugoj, au pus anul trecut bazele gruparii care-si racola clientii dintre cei care doreau sa obtina credite bancare sau doreau sa-si cumpere aparatura electrocasnica, dar nu aveau veniturile necesare. Membrii retelei le propuneau sa-i ajute cu carti de munca falsificate, in schimbul "ajutorului" cerand intre 20 si 45% din valoarea creditelor obtinute.

In unele cazuri erau pacaliti si clientii celor trei, care se trezeau ca in loc de un televizor cumparau patru sau cinci. Organizatorii inselatoriei le promiteau ca o sa rezolve ei problema, dar bunurile obtinute ilegal erau vandute. Printre cei care au beneficiat de ajutor s-a numarat chiar si un om al strazii care doarme intr-un turn de apa. Pana acum, pe langa cei trei lugojeni care au fost arestati pentru constituire de grup de crima organizata, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, sunt cercetate peste 80 de persoane care au inselat bancile, prejudiciul depasind patru miliarde de lei vechi.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: