Guvernul a aprobat prima rectificare a bugetului

Data publicarii: 29-06-2007 | Finante-Banci

Guvernul a adoptat joi, printr-o ordonanta de urgenta, rectificarea bugetului de stat pe anul 2007, cele mai importante fonduri fiind alocate domeniului agriculturii pentru finantarea campaniei agricole din toamna acestui an, pentru completarea fondurilor comunitare aferente celor 1.226 proiecte SAPARD, precum si pentru finantarea sectorului zootehnic.

Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu suma de 1,936 miliarde lei.

Prin rectificarea bugetara, Ministerul Sanatatii va primi o majorare de 355 milioane lei, bani destinati finantarii cheltuielilor de reparatii, refacere si modernizare a spitalelor, achizitiei de echipamente.

Pentru refacerea infrastructurii drumurilor judetene au fost alocati 600 milioane lei, iar pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale si a unor baze sportive din spatiul rural, suma de 200 milioane lei.

Ministerul Internelor si Reformei Administratiei va primi suma de 101 milioane lei, pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat la CET-uri.

Bugetul Ministerului Economiei si Finantelor va fi majorat cu 567,7 milioane de lei, din care 167,7 milioane pentru suplimentarea Fondului de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si 400 de milioane lei pentru Fondul National de Preaderare.

Prin rectificarea bugetara vor fi asigurate fonduri pentru organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, respectiv suma de 3,8 milioane lei .

Vor fi, de asemenea, suplimentate bugetele urmatoarelor institutii:

- Curtea de Conturi: 20,0 milioane lei

- Cancelaria Primului Ministru: 3,9 milioane lei pentru asigurarea fondurilor necesare acoperirii diferentelor de curs valutar pentru fondurile primite de Romania  in anul 2006 de la Uniunea Europeana din Fondul de Solidaritate pentru inundatiile din 2005;

- Secretariatul General al Guvernului: + 1,47 milioane lei pentru Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul;

- Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei: 2,7 milioane lei pentru finantarea programului "Pod peste fluviul Dunarea, la Calafat - Vidin", obiectiv de investitii care a necesitat mutarea unei unitati militare din zona si al carui termen de mutare este sfarsitul anului 2007.

- SRI: 109,97 milioane lei pentru asigurarea fondurilor necesare platii pensiilor militare, reparatiilor la tehnica de aviatie.

- STS: 42,0 milioane lei pentru achizitionarea echipamentelor de comunicatii mobile in standard TETRA si realizarea infrastructurii acestui sistem.

- Societatea Romana de Radiodifuziune: 30,5 milioane lei pentru achitarea contravalorii inchirierii circuitelor de transmisie.

- Societatea Romana de Televiziune: 68,7 milioane lei pentru achitarea contravalorii inchirierii circuitelor de transmisie.

- AVAS: 7,8 milioane lei pentru plata salariatilor care constituie nucleul pentru industria de aparare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: