Omniasig Pensii Private vrea active de 2,5 milioane euro dupa primul an de activitate

Data publicarii: 13-07-2007 | Afaceri

Omniasig Pensii Private mizeaza pe un volum al activelor de aproximativ 2,5 milioane euro in 2008, dupa un an de colectare pe segmentul pensiilor private obligatorii (pilon II), a declarat directorul societatii, Cristina Nitescu.

"Compania tinteste 10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilon II, respectiv 20.000 - 30.000 pentru fondul de pensii facultive (pilon III) in primul an de activitate", a mentionat Nitescu.

O companie care activeaza pe segmentul pensiilor obligatorii trebuie sa atraga cel putin 100.000 - 150.000 de participanti pentru a rezista pe piata, urmand sa intre pe profit doar dupa sase sau sapte ani, considera directorul Omniasig Pensii Private. "Societatile care nu vor strange un numar suficient de participanti pentru a-si acoperi cheltuielile ar trebui sa fuzioneze pentru a rezista pe piata", a declarat Nitescu.

"Omniasig Pensii Private are in prezent peste 5.000 de agenti de marketing si urmeaza sa ajunga la aproximativ 10.000 de agenti", a precizat Nitescu. Ea a adaugat ca acestia vor fi remunerati in functie de numarul de contracte si pot ajunge la un salariu lunar de 500 - 1.000 de euro si chiar mai mult.

"Vom vinde clientilor Omniasig si pensii facultative, insa ne vom concentra pe acest pilon din 2008", a precizat Nitescu.

Omniasig Pensii Private are ca actionar majoritar TBI Holding, care detine 90% din capital, iar restul de 10% este detinut de catre Omniasig.

TBI Holding este o societate de investitii financiare care activeaza pe piata pensiilor, asigurarilor, administrarii activelor, leasing-ului si creditelor. Compania este prezenta in mai multe tari din regiune, printre care Bulgaria, Croatia, Georgia, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina.

TBI Holding gestioneaza fonduri de pensii de aproape 500 milioane euro in Europa Centrala si de Est. Compania se afla in Romania de peste 10 ani prin intermediul a patru societati: TBI Leasing, TBI Credit, SIRA - societate de administrare a investitiilor si Omniasig Asigurari de Viata. In 2006, TBI Holding a devenit membru al grupului Vienna Insurance Group, care au preluat pachetul majoritar, de 60% din capitalul companiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: