Logitech a lansat mouse-ul care functioneaza atat pe birou cat si in aer

Data publicarii: 13-07-2007 | IT&C

Logitech a lansat mouse-ul reincarcabil, fara fir, Logitech MX Air, un produs laser versatil care functioneaza atat pe birou cat si in aer, anunta CHIP. Utilizarea sa este asemanatoare cu cea a unei telecomenzi.

Pentru multi, calculatorul serveste ca spatiu destinat pentru media digitala, solicitand un nou mod prin care oamenii sa controleze, sa consume si sa se bucure de muzica, fotografii si filmulete pe calculator. Noul mouse combina trei tehnologii importante: Freespace motion-control, comanda prin gesticulare si wireless. Astfel utilizatorii pot indica, selecta si reda fisiere media cu o simpla miscare usoara a incheieturii mainii.

"Mouse-ul MX Air ofera utilizatorilor o noua cale de control al continutului de divertisment pe calculator," a precizat Erik Charlton, director de marketing de produs in cadrul Logitech. 

Tehnologia Freespace motion control ofera navigare precisa fara limitarile intalnite la dispozitivele precedente, utilizabile in aer. Este bazata pe o combinatie a senzorilor MEMS (microelectromechanical systems), tehnologiei DSP (digital signal processing) si tehnologiei wireless RF (radio frequency). Combinatia le permite utilizatorilor sa tina mouse-ul in orice directie si sa se bucure de controlul intuitiv si fara efort asupra cursorului. Algoritmi sofisticati disting intre miscarile intentionate si neintentionate ale mainii, inlaturand efectiv tremurul involuntar pe care fiecare il are cand tine un dispozitiv in aer.

Comenzile bazate pe gesticulare adauga un nou nivel de sofisticare mouse-ului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie sa apese si sa tina apasat un buton si sa miste mausul incet, la dreapta pentru a mari volumul iar la stanga pentru a-l da mai incet. Pentru aplicatiile muzicale, o miscare circulara la dreapta activeaza comanda skip track, in timp ce o miscare la stanga activeaza repetarea melodiei.

In locul unei rotite de scroll traditionale, MX Air dispune de un panel de scroll sensibil la atingere. O lovitura a degetului pe suprafata tabloului activeaza mecanismul de scroll inert, care isi potriveste viteza in acord cu viteza miscarii degetului. Functiile media Play/Pause, Volume/Mute, Back si Select pot fi usor accesate din aer apasand cu degetul butoanele largi, luminate potocaliu.

Integral in CHIP

Ultimele stiri pe BankNews.ro: