Omniasig Pensii a primit autorizatie pentru pensiile private obligatorii

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Societatea Omniasig Pensii a primit autorizatia de constituire in calitate de administrator al unui fond de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma depunerii in cursul lunii mai a documentelor necesare pentru validarea in aceasta pozitie, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a decis in cursul zilei de ieri, 1 august, acordarea autorizatiei, fapt care permite companiei un start pe piata pensiilor private.

Intr-o prima etapa, Omniasig Pensii se va concentra asupra pilonului 2 de pensii private, dedicat pensiilor private obligatorii. Pana la incetarea perioadei de aderare, compania isi propune sa atraga un numar de 350.000 de contributori la fondul de pensii administrat de catre aceasta si un procent de 10-12% din piata pensiilor private obligatorii. In perioada urmatoare, activitatii curente se va adauga si un fond de pensii private facultative.

Principalii actionari ai noii societati din cadrul Grupului Omniasig sunt TBI Financial Services si OMNIASIG - Vienna Insurance Group, Omniasig Pensii beneficiind  de suportul financiar si expertiza celor doua companii, ambele cu experienta indelungata pe pietele financiare si de asigurari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: