Biroul de Credit primeste informatii ''pozitive'' despre clienti de la 13 banci

Data publicarii: 16-08-2007 | Finante-Banci

Biroul de Credit primeste in prezent date despre toti clientii care au credite in curs (informatii "pozitive") de la 13 banci cu o cota de piata de 46%, doua societati de credit si o companie de leasing, a spus, joi, directorul general al institutiei, Serban Marian Epure. Pentru clientii care au fraudat banci, au dat informatii false la luarea unui imprumut sau care au restante la plata mai mari de 30 de zile la rambursarea creditelor, trimit Biroului de Credit si primesc informatie "negativa" 25 de banci cu o cota de piata cumulata de 97% la imprumuturi, precum si sase societati de credit de consum, o societate de leasing si una de asigurari.

Biroul de Credit a mai semnat 14 contracte cu societati care vor intra in sistem, dintre care doua sunt companii de telefonie mobila. "Contractele sunt semnate, dar mai sunt cativa pasi de urmat", a declarat Epure, pentru NewsIn.

Biroul de Credit, infiintat in urma cu trei ani si care are ca actionari 25 de banci, are in baza sa de date date despre 3,3 milioane de persoane si a emis pana in prezent 12,8 milioane de rapoarte de credit.

Numarul clientilor despre care se fac raportari a crescut puternic o data cu extinderea "fazei a doua" de dezvoltare, care cuprinde trimiterea si primirea de informatii pozitive de catre banci sau alte companii.

Luna iulie a fost una record pentru Biroul de Credit, deoarece a emis 678.000 de rapoarte, care corespund unei medii zilnice de circa 36.000 de rapoarte emise.

NewsIn