Femeile-sofer ii intrec pe barbati la accidente stupide

Data publicarii: 06-10-2007 | Lifestyle

Barbatii au cele mai grave accidente de circulatie, pe cand soferitele sunt campioane la zgarieturi pe caroserie, se arata intr-un studiu realizat de Elephant.co.uk si citat de asociatia britanica "Which?". Barbatii sunt cu 42 la suta mai predispusi decat femeile la coliziuni cu alte masini pe sosea, pe cand soferitele conduc detasat in topul accidentelor in parcare sau la semafor, noteaza Gandul.

Studiul a cumulat date de la cererile de despagubire formulate de clientii companiilor de asigurari. Astfel, barbatii conduc si in topul coliziunilor cu bordura (36 la suta mai multe accidente decat femeile), cu animalele (49 la suta mai multe) sau cu copacii (37 la suta).


Incercare de parcare

Cercetatorii spun ca numarul accidentelor de circulatie a crescut semnificativ si au vrut sa afle daca exista vreo diferenta intre soferi si soferite. Se pare ca femeile sunt mult mai prudente la volan, dar sunt implicate in accidente minore sau stupide, lovind masini sau biciclete parcate, de cele mai multe ori cand au viteza foarte mica. Cercetatorii au incercat sa explice datele studiului prin faptul ca barbatii pierd de multe ori controlul volanului din cauza vitezei excesive si a sofatului intr-un mod agresiv.

Drumurile de tara sunt mortale

Datele studiului au fost precedate de o campanie lansata de guvernul britanic, prin care soferii sunt avertizati ca pot fi ucisi mult mai usor in accidente pe drumurile rurale decat pe cele urbane. Numarul mortilor in masini, pe drumurile de la sate, este de trei ori mai mare decat al celor ucisi la oras, mai spun cercetatorii. Explicatia este ca drumurile rurale sunt improprii vitezei excesive cu care sunt obisnuiti soferii de oras. Acestia nu tin cont de limita de viteza, de starea carosabilului sau de situatiile neprevazute care se pot ivi, cum ar fi animalele care traverseaza drumul.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: