Altex atrage atentia clientilor in legatura cu posibile fraude prin SMS

Data publicarii: 02-11-2007 | IT&C

Compania de retail Altex anunta ca numele sau ar putea fi folosit in false campanii publicitare prin SMS de catre persoane care folosesc ilegal numele si imaginea Altex si a Media Galaxy, promitand premii oferite de cele doua firme in schimbul unor coduri de cartele GSM preplatite, anunta Altex.

"Pana in acest moment s-au inregistrat peste 1.000 de reclamatii de la persoane care au primit aceste SMS-uri mincinoase. (...) Incepand cu luna aprilie a acestui an, mai multi utilizatori GSM primesc mesaje SMS - trimise de pe numere de cartele preplatite - prin care sunt anuntati ca au castigat un premiu oferit de Altex sau Media Galaxy, constand fie in bani, fie in produse. Pentru a intra in posesia premiului, li se cere sa achizitioneze o cartela in valoare de 21 de dolari si sa trimita codul de reincarcare la numarul de la care au primit SMS-ul", potrivit unui comunicat al Altex.

Cand asa-zisii castigatori suna la numerele respective, le raspunde o persoana, care, in mod fraudulos si mincinos sustine ca este reprezentant al Altex ori Media Galaxy si le ofera detalii despre falsa promotie.

"Altex nu are nicio legatura cu aceste false campanii de premiere a clientilor prin SMS. Mai mult, magazinele Altex si Media Galaxy nu desfasoara in aceasta perioada nici o campanie prin SMS", anunta Altex in comunicat.    

Pentru anul 2007, Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 300 milioane euro si un indice de profitabilitate de aproximaziv 2%, la o cota de piata de 26%.

NewsIn