BRD Fond de Pensii a atras 59.000 de participanti pe pilonul II

Data publicarii: 07-11-2007 | Afaceri

Compania de administrare de fonduri de pensii private a grupului BRD-Groupe Societe Generale a atras 59.000 de participanti la fondul de pensii obligatorii (pilonul II) pe care il administreaza, a spus, marti, directorul general al BRD Fond de Pensii, Damien Marechal.

Ultima raportare publicata de arbitrul pensiilor private arata ca, in intervalul 17 septembrie - 15 octombrie, BRD Fond de Pensii a atras 34.865 de participanti, care reprezentau 3,05% din numarul persoanelor care semnasera pentru un fond de pensii in acea perioada.

BRD ofera garantii in ceea ce priveste performanta si activele administrate, iar jumatate din competitorii BRD din Romania au ales aceasta banca drept depozitar, a spus Bogdan Baltazar, membru in consiliul de administratie al BRD. "Cea mai buna asigurare este cine sunt actionarii si daca isi pot permite, in acesta noua indeletnicire pe teritoriul Romaniei, sa aiba rezultate mai putin bune, daca isi pot permite sa nu fie foarte buni", a declarat Baltazar, la Targu Mures.

BRD Fond de Pensii este un fond de pensii cu grad de risc mediu, iar alocarea standard estimata pentru activele investite este de 70% in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni. "Important pentru noi este sa fim aproape de clienti si sa raspundem intereselor, dorintelor si asteptarilor lor, avand in vedere ca mediul financiar economic se schimba de la o zi la alta, de la un an la altul", a mai spus Marechal.

Societatea de administrare a fondurilor de pensii BRD Fond de Pensii are ca actionar majoritar compania de asigurari de viata a grupului Societe Generale, Sogecap, care detine 51% din actiuni, iar BRD-Groupe Societe Generale are restul de 49% din capital.

Sogecap este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de asigurari de viata din Franta si ocupa locul al cincilea in topul societatilor de bancassurance, iar la inceputul acestui an gestiona peste 5 milioane de contracte in valoare de aproximativ 60 miliarde euro.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: