Romanii mai au de asteptat 66 de ani pana ii ajung din urma pe occidentali

Data publicarii: Astazi, 08-11-2007 | Economie

Romanii mai au de asteptat 66 de ani pana cand PIB-ul pe cap de locuitor raportat la puterea de cumparare va fi similar cu cel al statelor din vestul Europei. Estimarile au fost facute de Economist Intelligence Unit, care mai estimeaza o crestere cu 70 de procente a consumului pe cap de locuitor in urmatorii 5 ani.

Chiar daca economia romaneasca a crescut in ritmuri spectaculoase in ultimii ani, romanii mai au mult si bine de asteptat pana cand vor beneficia de o putere de cumparare similara cu cea din vestul Europei.

"Ne asteptam la o crestere a puterii de cumparare de 3,5 la suta pe an. Cea ce inseamna ca ii va lua Romaniei intre 60 si 70 de ani pentru a ajunge la media statelor din zona euro." a declarat Directorul Economist Intelligence Unit Matthew Shinkman.

Chiar daca puterea de cumparare este inca scazuta, consumul pe cap de locuitor va creste cu 70 de procente in urmatorii 5 ani, potrivit The Economist Intelligence Unit. Analistii britanici apreciaza ca marirea consumului va fi insotita de o crestere aproape la fel de mare a salariilor, in special pentru clasa de miloc.

Potentialul pietei Romanesti este recunoscut de companiile internationale. Intr-un sondaj de opinie realizat de Economist Intelligence Unit 80 la suta dintre respondenti vad in Romania o tara cu potential de dezvoltare ridicat.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: