Penthouse-urile, la mare cautare in Romania

Data publicarii: 10-11-2007 | Imobiliare

Noua moda pe piata apartamentelor este achizitia unui penthouse. Specialistii imobiliari spun ca acestea se vand primele dintr-un ansamblu de blocuri daca locatia este foarte buna si daca dezvoltatorii nu-l lasa intentionat la final pentru a obtine un pret mai bun. Romanii sunt interesati de apartamente la ultimul etaj, cu terase mai mari si cu o panorama frumoasa chiar daca preturile incep de la 300- 500.000 de euro, in cartiere, si pot ajunge la 2 milioane de euro in centrul si in nordul Capitalei.

Aproape toate proiectele rezidentiale lansate in ultimul timp includ in oferta si cateva penthouse-uri. Oferta este inca mica in comparatie cu cererea, spun specialistii imobiliari. Exista mai multe tipuri de penthouse, adresate cumparatorilor cu putere financiara diferita. Diferentele sunt date de locatie, de suprafata, de dotari si de facilitati.

Cele mai luxoase au circa 500 de metri patrati, in care e inclusa si terasa de circa 200 de metri patrati. Astfel de apartamente ofera proiectele Baneasa Rezidential sau Emerald Residence. La Baneasa, penthouse-urile au o suprafata construita de 279-319 mp cu terase intre 118 si 240 mp. La Emerald Residences mai e la vanzare un singur penthouse din cele 14 oferite, iar pretul acestuia depaseste 1 milion de euro, cu 50% mai scump decat la lansarea proiectului.

Exista insa si variante mai ieftine. Ele se afla in complexele residentiale din cartiere, au suprafete de 300 de metri patrati si preturi intre 300 si 500 de mii de euro. Asemenea oferte au proiectele rezidentiale Liziera, Quadra Place, Planorama sau InCity Residences.

In general, penthouse-urile sunt cumparate pentru locuinte si mai putin pentru revanzare speculativa sau inchiriere. In afara Capitalei, mai gasim astfel de apartamente pe litoral si in orasele mari.

The Money Channel